Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter krænkelser: Forældre sagsøger Odsherred Efterskole

Forældre til tidligere elever på Odsherred Efterskole sagsøger nu skolen, fordi der gik for lang tid, før de bortviste en lærer, der havde krænket flere elever.

En dag i efteråret 2014 befandt en tidligere og nu dømt lærer på Odsherred Efterskole sig på en kvindelig elevs værelse.

Pigen var kun iført trusser, da den 32-årige lærer kom ind ad døren. Alligevel satte han sig ned på hendes seng og blev i rummet i cirka ti minutter. Her roste han hendes krop i en sådan grad, at hendes blufærdighed blev krænket.

Situationen var ifølge pigens mor, Christina Steele, så ubehagelig for datteren, at hun efterfølgende var igennem blandt andet flere måneders terapi. Og nu er moren så frustreret over ledelsen på skolen, at hun vil sagsøge dem.

Det oplyser TV ØST.

- Vi gjorde allerede dengang skolen opmærksom på, at der var noget med den lærer, som ikke var, som det skulle være. Men de valgte at lade være med at gøre noget ved det, fortæller Christina Steele til TV ØST.

Hun fortæller, at der er et forældrepar mere, som også har gang i et civilt søgsmål mod skolen, mens et andet par overveje at slutte sig til Christina Steele og datterens søgsmål.

Moren håber, at et civilt søgsmål vil få folk til at vælge Odsherred Efterskole fra, når de skal finde et godt sted til deres børn.

- Det er helt grænseoverskridende det, der er sket. Min datter var fuldt betalende, og vi har ikke fået den vare, som vi havde bestilt. Slet ikke. Det kan vi ikke gå med til, og det håber vi heller ikke andre kan.

Spørgsmål: Men han er jo ikke lærer mere?

- Nej, men når man kan fejlbedømme en lærer i så mange år, så kan man måske gøre det igen. Jeg synes ikke, de er deres ansvar bevidst, når de på den måde vælger at lukke øjnene.

Pigen blev sidst på efterskoleåret i 2015 blev bortvist fra Odsherred Efterskole - efter egen forklaring, fordi hun havde det så dårligt med at være på samme skole som den dømte lærer.

Den 32-årige mand er dømt for at have blufærdighedskrænket fem tidligere og nuværende elever på efterskolen, og under retssagen mod den tidligere lærer ved Retten i Holbæk i dag kom det frem, at skolen havde været bekendt med fem lignende sager, inden manden blev anmeldt.

I februar 2016 fik læreren en skriftlig advarsel fra bestyrelsen, og i efteråret blev han bortvist, da det kom frem, at han angiveligt havde befølt en elev, mens hun sov. Episoden fandt sted i forbindelse med en filmaften i skoleregi.

TV ØST har været i kontakt med forstanderen på Odsherred Efterskole, Tom Hagedorn, men han ønsker ikke at kommentere på de civile søgsmål.

Dog forklarede han i retten, at han, især efter den skriftlige advarsel i februar 2016, var særlig agtpågivende over for den tiltalte lærer. Blandt andet fik han ikke lov til at tage i svømmehallen med eleverne.

Den 32-årige lærer blev dømt skyldig i blufærdighedskrænkelse og fik tre måneders betinget fængsel. Samtidig skal han udføre 80 timers samfundstjeneste og må ikke længere arbejde med børn og unge under 18 år.

Den tidligere lærer skal også betale erstatning til de piger, han har krænket. De er blevet tilkendt 8.000 kroner hver.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.