Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter fugleinfluenza-udbrud: Nu må duer og rovfugle luftes

Duer og rovfugle skal stadig fodres under tag for at undgå kontakt med vildfugle. Høns skal stadig holdes inde

Fødevarestyrelsen lemper reglerne og tillader igen motionsflyvning for duer og rovfugle. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse fredag.

Siden november har der i Danmark været fundet flere fugle med fugleinfluenza af typen H5N8. Derfor var det blevet påbudt at holde fugle og fjerkræ under tag og bag hegn.

Men nu bliver det fra midnat igen tilladt at motionsflyve duer og rovfugle baseret på nye trusselsvurderinger, oplyser styrelsen.

- Førende eksperter vurderer, at risikoen for, at duer og rovfugle på motionstur bliver smittet er lille, fordi de kun er kort tid i luften og straks vender tilbage til udgangspunktet.

- De skal dog stadig fodres under tag for at forebygge kontakt med vildfugle, siger Stig Mellergaard, souschef i Fødevarestyrelsen, i pressemeddelelsen.

Ændringen i reglerne gælder ikke høns. De skal stadig skal være under tag for at være beskyttet mod fugleinfluenza. Sygdomsudbruddet er nemlig ikke overstået endnu, skriver styrelsen.

Det seneste fund af en død fugl i Danmark var 7. januar. Og 18. januar blev der fundet en syg vildfugl lige syd for grænsen i Schleswig-Holstein.

Sammen med DTU Veterinærinstituttet overvejer Fødevarestyrelsen nu, hvornår man mener, at det vil være forsvarligt at lukke hønsene ud igen.

- Vi skal være helt sikre på, at truslen er overstået, før vi igen kan slippe hønsene fri, så vi ikke risikerer, at sygdommen pludselig dukker op i en hønsegård, siger Stig Mellergaard.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.