Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Lige nu

Efter 20 år: Andreas Kamm stopper som chef for Dansk Flygtningehjælp

Andreas Kamm stopper som chef for Dansk Flygtningehjælp
Andreas Kamm stopper som chef for Dansk Flygtningehjælp

København. Andreas Kamm stopper som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp efter næsten 20 år på posten. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Som generalsekretær for den store organisation er Andreas Kamm blevet et kendt ansigt i Danmark, ikke mindst under de senere års store flygtningestrømme.

- Jeg forlader en organisation, som er i god form og dermed rustet til de fremtidige opgaver.

- Flygtninge- og migrationskrisen vil være en stor global udfordring fremover. Det har været et privilegium at arbejde for flygtningesagen og for Dansk Flygtningehjælp, skriver Andreas Kamm i meddelelsen.

Andreas Kamm startede i Dansk Flygtningehjælp i 1979 og blev generalsekretær i 1998.

- Andreas Kamm har gjort en helt enestående indsats for organisationen, og det er svært at sige, hvor vi havde været i dag uden ham, skriver formand for Dansk Flygtningehjælp Stig Glent-Madsen i meddelelsen.

Dansk Flygtningehjælp begynder allerede nu at lede efter en ny generalsekretær, der kan tage roret, når Andreas Kamm stopper til oktober.

- Dansk Flygtningehjælp er ikke længere en mindre dansk hjælpeorganisation, men en vigtig global aktør. Derfor er det vigtigt, at den kommende generalsekretær også kan gøre sig gældende internationalt.

- Den nye generalsekretær skal kunne tale med overbevisning både i de store internationale forsamlinger, i de danske medier og med de flygtninge, vi hver dag hjælper, skriver Stig Glent-Madsen.

Dansk Flygtningehjælp er en international organisation med kontorer i 40 lande og et årligt budget på små tre milliarder kroner.

- Dansk Flygtningehjælp er i dag en stor toneangivende organisation, både globalt og i Danmark.

- Verdens flygtninge og internt fordrevne har mere end nogensinde brug for en organisation, som både hjælper her og nu, beskytter flygtningenes rettigheder og forbedrer deres fremtidsmuligheder, noterer Andreas Kamm sig om den organisation, han forlader.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.