Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Efter 1813-fejl: Flere sager bliver nu åbnet

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Selv om Region Hovedstaden har erkendt, at det var en fejl, der ikke blev sendt en ambulance til 17-årige Hans Graham Petersen, da han nytårsmorgen kontakter akuttelefonen 1813, stopper sagen ikke lige foreløbigt, skriver DR P4 København.

Hans Graham Petersens forældre, Jackie og Ivar Petersen, vil på baggrund af de oplysninger, som DR har fundet frem, klage over akuttelefonens håndtering:

- Vi har tænkt os at klage over dele af forløbet. Specielt opkaldene til 1813 med det ene formål at få klarlagt hvorfor de fejl blev begået, så vi kan undgå lignede fejl en anden gang, siger Ivar Petersen til DR P4 København.

Foruden forældrene vil Styrelsen for Patientsikkerhed også gå ind i sagen. Det er helt almindelig procedure, siger Bente Møller, sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed.

-Når vi bliver bekendte med uventede dødsfald, hvor der er grundlag for at undersøge behandlingen op til dødsfaldet, så opretter vi en sag og indhenter journaler og beder om redegørelser, siger hun til DR P4 København.

I regionens egen redegørelse af forløbet med Hans Graham Petersen erkender akuttelefonen, at den manglende ambulance var en fejl.

Bente Møller vil dog endnu ikke afsløre, om den konkrete sag får konsekvenser.

- Når vi har indhentet alt materiale, og de redegørelser vi beder om, så tager vi selvfølgelig stilling til, om der er grundlag for at gå videre med en sag mod konkrete sundhedspersoner eller det konkrete behandlingssted, siger Bente Møller.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Region Hovedstaden .

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.