Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

E-boks advarer: Falske mails i omløb

Det er væltet ind med henvendelser fra folk, der har modtaget falske e-mail.

Det skriver E-boks på deres Facebook-side. Rigtig mange danskere bruger E-boks, hvor man får post fra offentlige myndigheder og private firmaer. Blandt andet post fra Skat, skolevæsen og sundhedsvæsnet.

Men nu har E-boks fået omkring 200 henvendelser fra folk, som fortæller, at de har modtaget falske emails, som ser ud som om, de er afsendt af E-boks.

Og det kan meget vel se ud som et såkaldt phishing scam, hvor kriminelle bagmænd forsøger at lokke følsomme oplysninger ud af folk som cpr-numre og informationer om NemID, der i sidste ende kan betyde, at man får rippet sin konto, eller at ens oplysninger havner i forkerte hænder.

Det bedste du kan gøre er derfor helt at ignorere mailen og slet ikke foretage dig andet end at slette den - en tommelfingerregel er, at du aldrig skal udlevere personfølsomme oplysninger på mail - heller ikke selvom afsenderen ser officiel ud.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.