Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dyreværnsforening dømmes for injurier mod minkavler

Østre Landsret har tirsdag dømt dyreværnsforeningen Anima for injurier. Foreningen skal dermed betale 80.000 kroner til den forurettede minkavler og næstformand hos Kopenhagen Fur, John Papsø. Anima forsøger nu at tage sagen til Højesteret.

I februar sidste år sendte dyreværnsforeningen Anima billeder af vanrøgtede mink fra fremtrædende minkavleres farme rundt til landets medier, som viderebragte billederne. Efterfølgende sendte organisationen breve ud til forskellige designere og virksomheder, hvor de sagde, at billederne af de skambidte mink var bevis på »grusom dyremishandling«.

Minkavler og næstformand i Kopenhagen Fur, John Papsø, lagde sag an mod foreningen for ærekrænkelse og injurier. Byretten på Frederiksberg frikendte imidlertid foreningen, og pålagde Kopenhagen Fur at betale sagens omkostninger.

Sagen blev anket, og i dag blev organisationen så pålagt at betale i alt 80.000 kroner til John Papsø, heraf 50.000 kroner i godtgørelse for den krænkelse, han blev udsat for. John Papsø havde oprindeligt krævet en erstatning på 100.000 kroner af Anima.

Kampagnechef hos Anima, Joh Vinding, siger til DR Nyheder, at dommen er et voldsomt indgreb i dyreværnsorganisationens ytringsfrihed.

- Dyremishandling er helt almindelig sprogbrug - det siger Dansk Sprognævn også. Det er et ekstremt indgreb i vores ytringsfrihed, hvis vi ikke må kalde det for dyremishandling, siger Joh Vinding.

Han vil nu forsøge at anke dommen til Højesteret.

John Papsø ankede afgørelsen i byretten, fordi han mente, at billederne var manipulerede. Ifølge ham havde aktivisterne selv medbragt de skadede dyr eller blandet minkavlerens dyr, så de kom op at slås.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.