Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dyrere end Paris, Amsterdam og Oslo: Så dyr er København at bo til leje i

Københavns gennemsnitlige husleje er højest i Norden og fjerdehøjest i Europa. Se den europæiske top 10 her.

København har en af de højeste gennemsntlige huslejer i Europa. Foto: Keld Navntoft
København har en af de højeste gennemsntlige huslejer i Europa. Foto: Keld Navntoft

Hvis du tjener mindre end en kvart million kroner om året, er det mere end svært at få boligøkonomien til at hænge sammen i hovedstaden.

Københavns husleje er nemlig den højeste i Norden og blandt de højeste i Europa. Det viser et indeks fra ejendomsmæglerselskabet Nested.com.

Knap 7.000 kroner skal en enlig person betale om måneden for at bo til leje i København. Det kræver, ifølge rapporten, en årsindkomst på 287.000 kroner før skat.

En dansk familie i hovedstaden skal i gennemsnit af med lidt over 13.000 kroner om måneden. Familien skal tjene 545.000 om måneden før skat for at kunne bo til den pris.

Udregningerne af den krævede årsindkomst baserer sig på en rapport fra Loughborough University, der viser, at ikke mere end 29 procent af ens bruttoinkomst bør gå til husleje.

De to dyreste byer i Europa ligger begge i Schweiz. Genéve er dyrest med en gennemsnitlig husleje for en familie på lidt over 17.000 kroner om måneden.

Zürich følger tæt efter på en andenplads, London ligger på tredjepladsen, og derefter kommer København altså.

Københavns husleje har længe været et debatemne i medierne.

I august 2016 skrev sundhedsborgmester Ninna Thomsen (SF) i en kommentar til Berlingske, at »det københavnske boligmarked er gået amok«, og spurgte:

»Skal København være for alle?«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.