Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dyb tillidskrise mellem medarbejdere og ledelse i Dansk Magisterforbund

Arbejdsmiljøet dumper i magistrenes fagforening, hvor medarbejderne tegner et billede af en arbejdsplads præget af voldsom arbejdspres og mistillid til topledelsen.

Inde bag murene i Dansk Magisterforenings ombyggede forbundshus på Peter Bangs Vej i København, er det psykiske arbejdsmiljø så belastet, at der er behov for en hurtig indsats, mener en af landets førende eksperter i arbejdsmiljø, professor Tage Søndergaard Kristensen ifølge Politiken.

En intern arbejdspladsvurdering (APV), som Politiken er kommet i besiddelse af, tegner et billedet af en arbejdsplads præget af et voldsomt arbejdspres og tempo, meget lidt anerkendelse fra ledelsen, uklare roller og arbejdsopgaver og frem for alt: en katastrofal mangel på tillid og respekt i forholdet mellem medarbejdere og topchefer.

»Medarbejderne har mistet tilliden til topledelsen; den var ikke for stor i forvejen, men nu har den taget et dramatisk dyk. Konsekvenserne af et så dårligt psykisk arbejdsmiljø er ofte ret alvorlige. Det giver dårlig trivsel, lavt engagement, dårlig betjening af medlemmerne og med tiden et højt sygefravær. Så det her er en alvorlig sag, der skal håndteres i en fart«, siger Tage Søndergaard Kristensen, der kender indholdet i APVen, som han også har analyseret for magisterforeningen.

»Selv om der kan være mange grunde til, at det går så galt, ender de her sager ofte med, at der kommer en ny topledelse, ganske enkelt fordi det er for stor en opgave at klinke skårene. Om man er i stand til at løse problemerne her, må tiden vise«, siger han.

I 2011 afdækkede den obligatoriske arbejdspladsvurdering betydelige problemer med arbejdsmiljøet. Ifølge den nye måling er problemerne bare vokset siden.

Direktør i Dansk Magisterforening Christian Strøm er opmærksom på problemerne.

»Vi skal have genopbygget tilliden og det konstruktive samarbejdsklima, og vi er i fuld gang. Men vi er ikke særligt overraskede over denne APV. Vi befinder os midt i en omstillingsproces, vi har etableret et kontorfællesskab med andre fagforeninger, og det giver masser af flytteproblemer, nye arbejdsopgaver og tumult,« siger han til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.