Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Duo får usædvanligt hårde straffe for afpresning

To mænd er af Retten i Viborg blevet idømt fængsel i henholdsvis fire år og tre og et halvt år for afpresning.

To mænd har fået usædvanligt hårde straffe for en afpressessag. Den ene har anket dommen, den anden har bedt om 14 dages betænkningstid.
To mænd har fået usædvanligt hårde straffe for en afpressessag. Den ene har anket dommen, den anden har bedt om 14 dages betænkningstid.

To mænd er mandag ved Retten i Viborg blevet idømt hårde fængselsstraffe i en usædvanlig sag om afpresning.

Det oplyser senioranklager Claus Benner.

37-årige Ramazan Günes er idømt fire års fængsel, mens 30-årige Allan Skovgaard Bredkjær Pedersen skal i fængsel i tre og et halvt år.

- Det er jo en meget lang straf i en sag om afpresning. Det er helt usædvanligt. Men det er der en grund til, for retten siger, at der er tale om systematisk og massive trusler mod de forurettede, siger Claus Benner.

De to var tiltalt for cirka 60 forskellige forhold af afpresning, og de blev ifølge senioranklageren kendt skyldige for "næsten dem alle".

Ramazan Günes har anket dommen, mens Allan Skovgaard Bredkjær Pedersen nu har 14 dage til at beslutte sig for, om han vil anke eller ej.

- De forurettede blev udsat for trusler over telefonen, men også fysisk på bopælen. I visse tilfælde er der også blevet rettet henvendelse til de forurettedes ægtefæller, kærester og børn, siger Claus Benner.

Dele af afpresningen er sket over telefonen. I et tilfælde er afpresningen sket ved, at man truede en ejer af en put and take-fiskesø med at hælde gift i fiskedammen, hvis ikke ejeren betalte 5000 kroner.

I andre tilfælde er afpresningen sket ved trusler om fysisk vold. Ofrene har fået sms-beskeder med tekster som "hvis du ikke betaler, kommer jeg og flækker dig".

Ifølge tiltalen blev omkring 60 personer udsat for afpresning.

Det er da også sagens grovhed og omfang, der gør sagen så usædvanlig, mener anklageren.

- Jeg tror ikke, at der tidligere har været afgørelser med så høje straffe. Men jeg vurderer, at man ikke før har set så store forhold, så jeg mener ikke, at det er en overraskende straf, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.