Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dum fejl: Aarhus Kommune skal betale 669 parkeringsbøder tilbage

Det er altid smart at indhente en tilladelse, når man skal lave et stort forsøgsprojekt.

Det må Aarhus Kommune i den grad sande, efter de nu må bøde for, at de havde glemt at indhente en tilladelse fra politiet til et forsøg om beboerparkering.

Det drejer sig om beboerparkering i Øgade-kvarteret i Aarhus, hvor 669 parkeringsbøder endte i forruderne. Alle 669 bøder - svarende til 341.190 kroner - skal kommunen nu betale tilbage. Selv kalder kommunen det en »dum fodfejl«:

»Vi har lavet en dum fodfejl, og det beklager vi. Vi strammer selvfølgelig op på de interne arbejdsgange, så vi undgår, at sådan en fejl sker igen,« siger Kim Gulvad Svendsen, der er driftschef i Teknik og Miljø til Århus Stiftstidende.

Aarhus Kommune skulle have indhentet en pricipiel godkendelse hos Østjyllands Politi, men det er altså den, som de glemte.

Forsøget med beboerparkering skulle afdække, om man ved at afkræve penge fra de bilister, der ikke bor i kvarteret, kunne give bedre plads til dem, der faktisk bor tæt ved parkeringspladserne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.