Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DSV taber retssag om ekspropriation til motorvej

Østre Landsret dømmer DSV Råstoffer til at betale 4,5 millioner kroner plus renter til Vejdirektoratet.

DSV Råvarer A/S har tirsdag tabt et opgør i retten om erstatning i forbindelse med en udvidelse af Holbæk-motorvejen ved Roskilde.

Selskabet skal betale 4,5 millioner kroner plus renter til Vejdirektoratet, lyder det i en dom, som er afsagt af Østre Landsret.

Sagen drejer sig om en ekspropriation i 2009, da motorvejen skulle udvides på strækningen mellem Fløng og Roskilde Vest.

Oprindeligt besluttede Taksationskommissionen, at der skulle betales en erstatning på fem millioner kroner, fordi DSV mistede muligheden for at udvinde grus fra arealet og dermed gik glip af indtægter.

Men Vejdirektoratet var ikke enig i kendelsen og gik til domstolene.

Her har landsrettens dommere tirsdag nikket til påstanden om, at selskabet ikke havde en berettiget forventning om at kunne udvinde råstoffer på stedet.

Derfor skal der kun gives erstatning for handelsværdien og ikke brugsværdien.

Sagen har været meget omfattende, og derfor skal DSV Råstoffer også betale Vejdirektoratets sagsomkostninger på en halv million kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.