Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DSB hæver priserne for unge og ældre

For unge mellem 16-25 og ældre over 65 bliver det dyrere at køre med bus og tog i forbindelse med Takst Vest - en ny ensretning af priser vest for Storebælt.

Mens det ifølge DSB og trafikselskaberne på Fyn og i Jylland bliver enklere at køre i tog og bus fra i dag grundet en ensretning af taksterne, bliver det imidlertid også dyrere for to grupper af rejsende: Det gælder for alle unge landet over i alderen 16 til 25 år samt ældre over 65 år.

For i forbindelse med ‘Takst Vest,’ som indebærer ensretning af priser og billetter vest for Storebælt, har DSB meldt ud, at ‘DSB Ung Kort’ er fortid. Det samme er tilfældet for DSBs 65-billetter.

Hidtil har alle unge samt studerende med studiekort kunnet opnå rabatter på 50 procent på rejser over de såkaldte takstzoner, altså længere rejser. Fredage og søndage var dog undtaget. Det gjaldt også for ældre.

Fremover bliver rabatten halveret til 25 procent. Til gengæld gælder de 25 procents rabat alle ugens dage, lover DSB. Dertil kommer en eventuel yderligere besparelse, hvis rejsen foregår uden for myldretiden, således at rabatten bliver minimum 40 procent i forhold til en standard billet-pris.

Ifølge Jyllands Posten vil de mindskede rabatter resultere i en merudgift på 38 kroner for en rejse mellem Aarhus og København på en lørdag. Således stiger prisen fra 194 kroner for en rejse med DSB Ung Kort til 232 kroner til de nu faste ungdomsrabatter uden for myldretiden. Det samme vil gælde for ældre.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.