Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DSB frygter hverken snestorm eller pladsmangel

Det er endnu ikke for sent at få en siddeplads, hvis du skal med toget hjem til julen, oplyser DSB, der heller ikke venter de store problemer med julekulden.

Den 21. december er årets travleste rejsedag, men den 23. december er ikke meget lettere. Billeder fra hovedbanegården i København.
Den 21. december er årets travleste rejsedag, men den 23. december er ikke meget lettere. Billeder fra hovedbanegården i København.

»Det eneste sted i København, der ikke er fyldt med jyder«. Sådan rappede Jokeren om »Havnen« i nummeret af samme navn. Og måske har den gode hip-hop'er ret: Der er mange jyder i København.

Det kommer ikke mindst til udtryk, når juledagene nærmer sig, og mor venter på den anden side af bælterne med flæskesteg og ris á la mande. Juletogene plejer at være en proppet fornøjelse, men frygt ej - der er stadig siddepladser til de hurtige.

- Jeg vil råde til, at hvis ikke man allerede har reserveret billet, så skal man gøre det med det samme, oplyser DSBs pressetjeneste.

Hvis man gerne vil undgå de trængte kupéer, så bør man satse på en togafgang om formiddagen eller tidlig aften.

DSB har indsat tog med plads til 30.000 siddende passagerer. Det er 15.000 færre end i fredags, der var julens travleste rejsedag, men stadig nok til at fragte hele Hillerød hjem til jul.

Ingen snefrygt på skinnerne

DMI har varslet hvid jul, men ikke den stille, dalende sne, som vi alle håber på. Meteorologerne har spået om hele 10-15 centimer sne i løbet af lillejuleaften. Men det er ikke noget, der kan afspore DSBs tog til tiden.

- Hvis vi ser 10 dage tilbage, så var der også snestorm, og da kørte vi til tiden, men hold øje med Rejseplanen og DSB.dk, anbefaler pressetjenesten.

 Indtil videre har DSB kørt med 96-98 procent tog til tiden i juledagene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.