Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DSB-finte blev også brugt af havne

Der er ikke kun DSB, der har brugt PR-bureauet Waterfronts metoder til at vinde indflydelse.

Europaparlamentariker Dan Jørgensen (S) føler sig ført bag lyset, da han blev fortalt, at PR-bureauet Waterfront havde en aftale med de danske havne.
Europaparlamentariker Dan Jørgensen (S) føler sig ført bag lyset, da han blev fortalt, at PR-bureauet Waterfront havde en aftale med de danske havne.

Det er ikke kun DSB, der har brugt PR-bureauet Waterfront og dets omstridte metoder, skriver Jyllands-Posten.

Kommunalt ejede havne i Odense og Grenaa har også betalt firmaet for at fremme deres sag over for politikerne.

I magasinet Climate, som Waterfront står bag, og gennem klimanetværket Copenhagen Climate Network har havnene købt profilering og optrådt sammen med politikere.

Direktør for Odense Havn Christian Aa bekræfter, at man har betalt 55.000 kroner for at få redaktionel omtale.

- Set fra vores vinkel var det jo et spørgsmål om, at vi fik sendt en profilering ud til mulige beslutningstagere, siger han til avisen.

Havnen er dog ikke længere kunde, da direktøren nu mener, at metoderne og sammenblandingen af interesser er uheldig.

EU-parlamentsmedlem og tidligere formand for klimanetværkets ekspertpanel Dan Jørgensen (S) føler sig snydt.

- Ligesom Waterfront aldrig fortalte om sit samarbejde med DSB, fortalte man heller ikke om aftalerne med de danske havne. Jeg vidste intet, og jeg føler mig ført bag lyset, siger han til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.