Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DSB fik private oplysninger om kritisk journalist

Kommunikationsselskabet Waterfront har udleveret fortrolige oplysninger om journalist Lars Abild til DSB.

Direktøren for Waterfront, Lars Poulsen, der har videresendt de personlige oplysninger til DSB siger til TV Avisen, at han mener det er i orden, han har sendt mailen, fordi DSB kendte Lars Abild.
Direktøren for Waterfront, Lars Poulsen, der har videresendt de personlige oplysninger til DSB siger til TV Avisen, at han mener det er i orden, han har sendt mailen, fordi DSB kendte Lars Abild.

DSB er tilsyneladende gået meget langt for at lukke munden på den kritiske journalist, Lars Abild. skriver DR.dk.

Lars Abild lider af en sygdom, som mange andre danskere også har. Ifølge DR Nyheder blev private detaljer om hans sygdom videregivet til DSB af direktøren for kommunikationsbureauet Waterfront, som Lars Abild har arbejdet for.

I en mail skriver Waterfronts direktør, Lars Poulsen, til underdirektør i DSB Peder Nedergaard 6. august 2012 blandt andet at »sygdommen betyder, at han (Lars Abild red.) ikke kan passe et almindeligt job, og det har gjort ham bitter.«

Lars Abild er rystet.

- Han skriver, at jeg tager stærk medicin, men han aner ikke, hvilken medicin, jeg får, og hvordan det påvirker mig, siger han til DR Nyheder.

Ekspert i persondateret og juraprofessor ved Københavns Universitet Peter Blume siger, at kommunikationsbureauets videregivelse af helbredsoplysninger om en medarbejder er klart ulovligt.

- Det er en klar overtrædelse af presondataloven. Det er strafbart, og det er efter min opfattelse klart uacceptabelt, siger han til DR Nyheder.

Lars Poulsen mener selv, at det er i orden, at han deler journalistens sygdomshistorie med en direktør i DSB.

- Ja, i det her tilfælde, fordi vi begge to kender ham, og fordi jeg synes, det forklarer, hvorfor han agerer sådan i den bestemte situation, siger Lars Poulsen til DR Nyheder.

Administrerende direktør i DSB Jesper Lolk siger, at han finder arbejdesmetoderne særdeles upassende. Han vil dog afvente en uvildig undersøgelse af sagen, inden han beslutter sig om samarbejdet med Waterfront skal fortsætte.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.