Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DSB dropper billeder af rejsendes id-papirer

Der skal fortsat vises id-papirer, hvis man rejser til Sverige, men DSB stopper med at tage billeder af dem.

København: DSB vil fra på tirsdag ikke længere tage billeder af de rejsendes billed-id på stationen ved Københavns Lufthavn.

Det oplyser DSB, der samtidig meddeler, at alle tidligere gemte data vil blive slettet.

Selv om DSB ændrer praksis, skal alle rejsende til Sverige fortsat vise gyldigt billed-id for at passere id-kontrollen og tage toget til Sverige.

- Ud fra erfaringerne fra de første tre måneder med id-kontrol har vi vurderet, at vores setup virker, siger Aske Wieth-Knudsen, der er chef for forretningsudvikling i DSB, i en skriftlig kommentar.

- Derfor skal kunderne fremover kun vise gyldigt billed-id for at komme med toget til Sverige. Der vil ikke længere blive taget billede af deres legitimation, siger han.

Fotograferingen af de rejsendes id-papirer blev indført 4. januar i år, da de svenske myndigheder indførte det såkaldte transportøransvar.

Det betyder, at transportører, herunder DSB, skal sikre sig, at alle rejsende til Sverige har gyldig billedlegitimation på sig.

Hvis en transportør overser, at en person har ugyldig eller mangler id, kan selskabet blive pålagt en sanktionsafgift på 50.000 svenske kroner.

DSB har således taget billeder af legitimationen for at kunne dokumentere over for de svenske myndigheder, at alle rejsende har vist gyldig id for at komme med toget.

Siden id-kontrollen blev indført har der været omkring en million mennesker gennem sluserne.

Den svenske transportstyrelse meddelte for nylig, at man dropper 13 sager mod DSB om manglende id-kontrol for passagerer, der er fragtet over Øresund.

Det skete, fordi man ikke mente, det kunne bevises, at DSB havde tilsidesat sine forpligtelser.

Selv om DSB nu dropper at tage billeder af de rejsendes id-papirer, så forbeholder man sig ret til at genindføre praksis, hvis det bliver nødvendigt.

- Hvis situationen ændrer sig, og de svenske myndigheder ikke vurderer, at det er tilstrækkeligt med tjek af gyldig legitimation, så kan DSB blive nødt til at gøre brug af erfaringerne og genindføre fotografering af billed-id, oplyser DSB i en pressemeddelelse.

DSB har tidligere anslået, at id-kontrollen koster selskabet seks til ni millioner kroner om måneden. Det skyldes dels udgifter til selve kontrollen, dels faldende passagertal.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.