Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DRs ledelse går i gang med etik-arbejdet

Med en bestyrelsen, der ånder dem i nakken, vil medlemmerne af DRs ledelse sætte gang i arbejdet mod en bedre defineret etik, fastslår DRs generaldirektør. Det sker efter flere sager om iscenesættelse.

Bestyrelsen i DR vil holde skarpt øje med ledelsens indskærpelse af programetikken og overholdelsen af den efter flere forskellige episoder med iscenesatte begivenheder. Det besluttede bestyrelsen på et møde fredag aften. Og selv om ledelsen ikke kan sætte et tidspunkt for, hvornår indskærpelsen ligger klar, har den allerede taget arbejdshandskerne på.

- Vi går i krig med arbejdet nu her, siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn til dr.dk.

Ud over »en række tiltag«, som endnu ikke er blevet nærmere defineret, skal etikken stramme, så alle er klar over, hvor grænsen for iscenesættelse går.

- Der har været sagt og skrevet rigtig meget om iscenesat tv, og det er helt vigtigt at få slået fast, at vi kan lave iscenesat tv. Det vigtige, som vi nu får drøftet, er, hvor går grænsen for iscenesat tv. Og det vil vi have et konkret forslag indarbejdet i vores programetik om, siger hun til dr.dk.

Sagerne om iscenesættelse har rod i episoden uden for retten i Hjørring, om opgøret efter EBH-bankens krak og om optaktsudsendelsen til statsministerens nytårstale, hvor journalisterne havde læst talen på forhånd, men før udsendelsen lod som om, de ikke kendte indholdet.

Dog kommer etik-overtrædelserne ikke til at koste nogen job, fastslår generaldirektøren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.