Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dronningen så tilbage på historien

»Når man tænker på alt, hvad der har forandret sig i løbet af disse 75 år, kan det godt svimle lidt for en,« sagde Dronningen i sin tale ved fejringen af hendes 75-års fødselsdag.

Året hvor Dronningen blev født, 1940, var et skæbnesvangert år for Danmark og har præget Dronningens liv og livssyn.

Det sagde regenten onsdag aften i sin tale ved fejringen af hendes 75-års fødselsdag. Foruden tak til Kronprinsen, statsministeren og de fremmødte gæster var hendes tale et kort historisk tilbageblik til blandt andet Anden Verdenskrig, der har haft stor betydning for både hende og for Danmark.

»1940 er ikke bare mit fødeår. Det er et år, som blev skæbnesvangert for Danmark på grund af den 9. april. Det har præget mit liv og mit livssyn, lige siden jeg begyndte at forstå, hvad det indebar. Måske det undrer de yngre generationer, for dem er jeg jo et gammelt menneske, og de år er en fjern fortid; men i årenes løb har jeg indset, at alt, hvad der siden er sket for mig og for Danmark, må jeg uvilkårligt se i lyset af de 5 år,« sagde regenten.

Ifølge Dronningen er Danmark forandret og er for alvor blevet et industrisamfund, hvor motorveje og broer har knyttet Danmark tættere sammen, ligesom udlandet har fået langt større betydning.

»Vi er meget mere opmærksomme på verden omkring os og bevidste om Danmarks samspil med andre lande og om påvirkningen fra fremmede kulturer,« sagde Dronningen.

»Når man tænker på alt, hvad der har forandret sig i løbet af disse 75 år, kan det godt svimle lidt for en,« sluttede hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.