Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dronningen: Prins Henrik går på pension

Dronning Margrethe sagde under sin årlige nytårstale, at Prinsgemalen fremover kun i meget begrænset omfang vil deltage i officielle arrangementer.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Efter mere end 40 års virke for Danmark trækker prins Henrik sig fra sine officielle opgaver med en dags varsel.

Nytårsdag går prinsgemalen på pension. Dronning Margrethe løftede sløret for den store beslutning i sin nytårstale.

»Jeg vil i aften rette en særlig tak til Prinsgemalen. Min mand har besluttet, at tiden nu er inde for ham til at "drosle ned" til, hvis jeg må sige det på almindeligt dansk, at gå på pension,« sagde dronningen og fortsatte:

»Fremover vil Prinsgemalen derfor kun i meget begrænset omfang tage del i de officielle arrangementer, som igennem så mange år har været en naturlig del af hans liv.«

Deltager ikke længere i nytårskure og statsbesøg

Ifølge en pressemeddelelse fra Kongehuset indebærer neddroslingen specifikt, at »Prinsgemalen fremover ikke deltager i en række officielle arrangementer og begivenheder, bl.a. nytårskure, Folketingets åbning, ambassadørmodtagelser og statsbesøg i udlandet.«

Derimod vil »prins Henrik fortsat deltage i andre arrangementer af officiel karakter, herunder nytårstaflet og forskellige begivenheder, der finder sted, hvor regentparret har residens.«

Prinsgemalen beholder hovedparten af sine protektioner og æreshverv.

Respekterer beslutningen

Beslutningen om at drosle ned er Prinsgemalens egen, og dronning Margrethe »forstår og respekterer den«:

»Jeg er min mand dybt taknemmelig for al den støtte, hjælp og inspiration, han har givet mig igennem alle årene. Jeg ser frem til, at jeg fortsat kan varetage mine opgaver, og at jeg stadig har min mand at støtte mig til, selvom det bliver mindre synligt.«

Prins Henrik er 81 år gammel og blev gift med den daværende tronfølger i 1967.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.