Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dronningen fejrer guldbryllup med særlig gave

Dronning Margrethe og prins Henrik tog forskud på fejringen af guldbrylluppet mandag, hvor de gav hinanden en særlig gave.

Arkivfoto. Dronningen fejrer guldbryllup med særlig gave.(foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)
Arkivfoto. Dronningen fejrer guldbryllup med særlig gave.(foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)

For snart 50 år siden sagde kronprinsesse Margrethe ja til at leve resten af sit liv sammen med franske diplomat, grev Henri de Monpezat.

Det unge par blev gift den 10. juni 1967 i Holmens Kirke i København, og tronfølgerens bryllup blev fejret med pomp og pragt på Fredensborg Slot.

Siden er kronprinsessen blevet dronning, og om få dage kan dronning Margrethe og prins Henrik fejre deres guldbryllup.

Det royale par har allerede taget forskud på festlighederne, og mandag fejrede parret deres mangeårige ægteskab omgivet af både børn, svigerbørn og børnebørn på slottet, der dannede rammen om bryllupsfesten for 50 år siden.

Det fremgår af et billede på kongehusets officielle Instagram-profil, der viser den danske kongefamilie i private omgivelser i haven på Fredensborg Slot.

»Med familien omkring sig afslørede hendes majestæt dronningen og hans kongelige højhed prins Henrik i dag ved et privat arrangement deres fælles gave til hinanden, skulpturen Miss Fredensborg,« skriver kongehuset til billedet.

Også på selve guldbryllupsdagen kommer fejringen til at foregå helt privat, og regentparret har ikke planlagt at fejre den store dag i offentligheden.

Det oplyste kongehusets i en pressemeddelelse sidste år.

»På baggrund af en række henvendelser om, hvorledes guldbrylluppet vil blive markeret, kan det oplyses, at regentparret ønsker at afholde guldbrylluppet under private former,« fremgik det af meddelelsen i juni sidste år.

Dronning Margrethe og prins Henrik mødte hinanden for første gang i 1965, da Margrethe, der dengang var kronprinsesse, læste på London School of Economics.

Det var dog først, da de to mødte hinanden til et bryllup hos fælles bekendte året efter, at kærligheden begyndte at spire.

I efteråret 1966 kulminerede kærligheden, da kongehuset kunne afsløre den royale forlovelse, og allerede året efter stod brylluppet.

Se billedet her

Se flere billeder her

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.