Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dronningen besvarer skilsmissespørgsmål: Bevar mig vel

Dronningen og prins Henrik skal skam fejre guldbryllup, forsikrer dronningen under besøg på Færøerne.

- Min mands 80-års fødselsdag blev fejret nede på Caix, og det synes vi egentlig var rigtig godt, så vi gør nok noget tilsvarende, fortæller Dronningen om sit og prins Henriks guldbryllup næste år
- Min mands 80-års fødselsdag blev fejret nede på Caix, og det synes vi egentlig var rigtig godt, så vi gør nok noget tilsvarende, fortæller Dronningen om sit og prins Henriks guldbryllup næste år

København. Dronning Margrethe har i fire dage rejst rundt på Færøerne med kongeskibet Dannebrog. Turen har både budt på et besøg på en fiskefabrik, færøsk dans og møde med færøske politikere.

Men på det pressemøde med danske og færøske journalister, der afsluttede turen, var det ikke kun dronningens syn på de nordatlantiske øer, der blev berørt.

Også spørgsmålet om, hvorvidt regentparret i stilhed og bag lukkede døre i virkeligheden er gået fra hinanden, blev ifølge tv2.dk berørt.

Det spørgsmål har svirret i frisørsaloner, over ligusterhække og i supermarkedskøer, siden dronningen i sin nytårstale annoncerede, at prins Henrik gik på pension. Siden da har prinsen kun ved få lejligheder stået ved dronningens side i offentligheden.

Og mistanken fik yderligere næring, da kongehuset i sidste uge meddelte, at der ikke bliver nogen officiel fejring, når dronningen og prins Henrik har guldbryllup næste år.

Men til spørgsmålet om der er tale om en de facto skilsmisse, svarede dronningen ifølge tv2.dk kortfattet:

- Bevar mig vel.

Til spørgsmålet om, hvorfor der ikke bliver nogen offentlig markering af regentparrets 50-års bryllupsdag, svarede dronning Margrethe ifølge tv2.dk:

- Vi synes, at vi gerne ville gøre knap så meget ud af det, som vi sommetider har gjort det med forskellige fejringer.

- Min mands 80-års fødselsdag blev fejret nede på Caix, og det synes vi egentlig var rigtig godt, så vi gør nok noget tilsvarende. Og så vil vi have vores børn og børnebørn omkring os selvfølgelig.

- Nu har vi altså taget den her beslutning, og den tror jeg, vi står ved.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.