Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dronning Margrethe takker danskerne dybt: I har hjulpet os gennem den svære tid

Det har været dybt bevægende at opleve danskernes varme og sympati, skriver dronning Margrethe.

Dagen efter bisættelsen af prins Henrik takker dronning Margrethe den danske befolkning for dens »varme og sympati«.

Det sker gennem Kongehusets officielle sociale medieprofiler, hvor Dronningen udtrykker en »dybfølt tak« i et brev til befolkningen.

»For mig og min familie har det været dybt bevægende at opleve den varme og sympati, der fra alle dele af det danske samfund er strømmet os i møde i forbindelse med prins Henriks død og bisættelse.«

»De mange smukke blomster, spontant nedlagt ved de steder, hvor Prinsen holdt af at være, de mange tusinde mennesker fra nær og fjern, som trodsede vinterkulden for at vise Prinsen den sidste ære i Slotskirken, og de utallige skriftlige sympatitilkendegivelser, vi har modtaget, har rørt os alle dybt og er medvirkende til at hjælpe os gennem denne svære tid,« skriver dronning Margrethe.

Prins Henrik blev tirsdag bisat i Christiansborg Slotskirke. I dagene op til bisættelsen har det været muligt for danskerne at komme forbi og vise den sidste ære til prins Henriks båre, der har ligget i såkaldt castrum doloris.

Næsten 20.000 danskere kom ifølge Kongehuset forbi Slotskirken for at sige et sidste farvel til Prinsen.

Prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot tirsdag i sidste uge. Han kom til Christiansborg Slotskirke fredag aften, efter at han var blevet kørt fra Fredensborg Slot til først Amalienborg og siden til Slotskirken.

På begge køreture var tusindvis af danskere på gaden for at ære prins Henrik.

»For alle disse smukke vidnesbyrd om hengivenhed og medfølelse ønsker jeg og min familie at udtrykke vor dybfølte tak til hele den danske befolkning,« slutter Dronningen onsdag sin tak til danskerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.