Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Drilsk lavtryk truer solen i årets første efterårsweekend

Efteråret bliver indledt med sol de fleste steder. Et lavtryk over Østeuropa kan dog trække skyer over landet.

Weekenden byder på gode solchancer for de fleste. Free/Www.colourbox.com/arkiv
Weekenden byder på gode solchancer for de fleste. Free/Www.colourbox.com/arkiv

Sommerens sidste vers er blevet sunget, og årgang 2017 endte med at blive en sjældent solfattig en af slagsen.

Heldigvis er der gode nyheder for danskere, der sukker efter solens stråler. Årets første efterårsweekend bliver præget af en højtryksryg, der vil give stabilt og pænt vejr til de fleste.

»Årets første efterårsdag ser ud til at blive ganske pæn med sol de fleste steder,« siger Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Han understreger, at flere skyer vil skærme for solen i løbet af eftermiddagen - især i de østlige egne.

»I løbet af dagen kan der komme en opbygning af nogle skyer, og det kan give en lokal byge flere steder«, siger han.

Prognosen for resten af weekenden er forbundet med stor usikkerhed. Det skyldes et lavtryk, der bevæger mod nord fra Østeuropa. Det er endnu uklart, hvilken bane lavtrykket vil tage på sin tur.

»Men som det ser ud lige nu, så bliver det en weekend, der byder på sol - i hvert fald i en periode, men der kan også komme nogle byger rundt omkring,« siger Lars Henriksen.

Lørdag bliver det efterhånden mere skyet over de østlige egne. Særligt på Bornholm vil man derfor opleve en del byger i løbet af dagen.

Temperaturerne vil holde sig omkring 18 grader, mens vinden vil være svag til jævn fra skiftende retninger.

Lige som fredag og lørdag byder søndag også på gode solchancer. Dog vil vejret igen blive præget af lokale byger flere steder.

»Men det er generelt svært at forudsige vejret præcist for weekenden,« siger Lars Henriksen.

»Hvis lavtrykket rykker længere mod vest, så kan det ende med flere byger. Omvendt kan det blive mere stabilt og mere sol, hvis det rykker mod øst,« tilføjer meteorologen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.