Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Drenge og piger går på hver sin stue

I to børnehaver forsøger de sig med at opdele drenge og piger, så drengene kan blive mere skoleparate.

Børnehavedrenge skal gøres mere skoleparate ved at lave "drengeting" uden pigerne.
Børnehavedrenge skal gøres mere skoleparate ved at lave "drengeting" uden pigerne.

Christian, William og Otto skal være på blå stue, mens Emma, Wilma og Sophie er på rød stue.

Sådan er det ifølge Fyens.dk allerede i en børnehave i Horsens, og nu forsøger Skamby Børnehave på Nordfyn sig også med at opdele piger og drenge på hver sin stue.

Årsagen til, at børnene skal adskilles - i første omgang de ældste tre formiddage ugentligt - er, at drengene skal gøres skoleparate. De skal hugge, save og bygge med pædagogerne for at give dem et skub i retningen mod skolebænken.

Typisk er det nemlig drengene, der må vente et år med at komme i skole, fordi de har for meget krudt bagi. Det betyder, at de ikke kan sidde stille og koncentrere sig på samme måde, som pigerne kan, og samtidig mangler de sociale evner og finmotorik.

- Drengene har en anden læringsstil end pigerne, og den prøver vi at tilgodese, fortæller Sisse Dohrmann, som er leder af Skamby Børnehave, til fyens.dk.

Overordnet er det forkert at kønsopdele piger og drenge, mener professor Jan Kampmann fra Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning på Roskilde Universitet. Alligevel mener han ikke, at det er forkert at lave eksperimenter med læringen over en kortere periode.

Deltag i debatten: Er det en god ide at lade drenge og piger være hver for sig?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.