Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Drenge får venner af at spille computer

En ny undersøgelse viser, at drenge får social gevinst ved at spille computer.

Mange forældre har ganske givet prøvet at udstede ordre om, at deres børn skal slukke computeren for i stedet tage ud at lege med kammeraterne.

Det er der sikkert stadig en god pointe i, men en ny undersøgelse viser, at særligt drenge får nye venner gennem computerspil og udvikler et socialt fællesskab, skriver Politiken.

Det er en ny spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt 1.560 danske børn og unge i alderen 10-18 år, der viser, at selv om computerspillene er tidskrævende, så udvikles der sociale færdigheder hos børnene.

»Vores undersøgelse udfordrer mine egne forestillinger om, at spillerne bliver isoleret af engagerende og typisk tidskrævende spil – drengene, som er dem, der spiller dem mest, oplever, at de får venskaber ud af spillene,« siger Anne Mette Thorhauge, lektor ved Københavns Universitet, der står bag undersøgelsen, til Politiken.

En af årsagerne, til at drengene udvikler sociale færdigheder ved computerspil, er, at de eksempelvis forpligter sig til fællesskaber med andre og mødes om fodboldspillet Fifa eller et skydespil som Counter Strike. Årsagen, til at pigerne ikke får det samme ud af at spille computer rent socialt, er, at piger oftere spiller alene.

En undersøgelse fra 2014 har ifølge Politiken vist, at over halvdelen af drenge i alderen 11-15 år bruger mindst fire timer om dagen i weekenderne på elektroniske spil.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.