Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Lige nu

Dreng reddet op fra 60 meter høj skrænt ved fyr

En redningshelikopter blev søndag tilkaldt, efter at en dreng faldt ud over en skrænt.

Arkivfoto
Arkivfoto

En mand fra Beredskabet i Nordjylland reddede ved middagstid en 14-årig dreng op på land igen, efter at drengen var faldet ud over skrænten ved Rubjerg Knude Fyr.

Indsatsleder Jesper Ludvigsen oplyser, at man oppe fra skrænten firede en mand ned til drengen medbringende en sele.

- Han fik lagt selen rundt om drengen og derefter fik vi halet de to op på land igen, siger Jesper Ludvigsen til DR P4 Nordjylland.

Drengen var gledet ned ad den stejle skrænt, som han kom for tæt på, da han lige ville se, hvor langt der var ned.

- Drengen er ikke kommet noget fysisk til. Men han var træt, for et stykke nede af skrænten fik han tag i et stykke rod. Den holdt han i, for ikke at glide længere ned, fortæller Jesper Ludvigsen.

Desuden hjalp det, at hans far stod oven for og forsøgte at berolige ham.

Den tilkaldte redningshelikopter kom ikke i brug. Man var simpelthen bange for, at lufttrykket ville få sandet eller drengen til at glide.

Rubjerg Knude er det højeste punkt på vestkysten i Vend­syssel. Klinten er 60 m høj og oven på den ligger en van­dreklit i op til 30 m højde. Den er skabt ved at vinden river sandkorn løs af klinten og fører dem op over kanten, hvor de aflejres.

Da Rubjerg Knude Fyr blev bygget i 1899, valgte man det højeste sted 200 m inde i landet. Men gradvist har vinden og havet nedbrudt klinten, så fyret i dag kun er få meter fra kanten. Det er derfor et spektakulært udflugtsmål.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.