Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dræbt jægersoldat er korpsets første faldne i kamp

Soldaten, der onsdag nat mistede livet i Afghanistan, er ikke kun den første faldne danske soldat i over et år. Det er også Jægerkorpsets første faldne i konflikt nogensinde.

Jægerkorpset mistede onsdag nat dansk tid sit første medlem i krigen i Afghanistan. Her er korpset til øvelse ved Thisted Lufthavn.
Jægerkorpset mistede onsdag nat dansk tid sit første medlem i krigen i Afghanistan. Her er korpset til øvelse ved Thisted Lufthavn.

Det danske forsvar elitekorps, Jægerkorpset, blev indsat i en international konflikt for første gang i Bosnien-Herzegovina i 1995. Siden da har korpset været indsat i Irak, Kosovo og Afghanistan, men alle soldaterne er altid vendt hjem igen.

Indtil i går.

Her mistede en dansk jægersoldat livet i en eksplosion i Afghanistan. Dermed er han den første jæger, der nogensinde er faldet i krig.

- Der er stille heroppe. Det er der, siger chef for Jægerkorpset, Claus Wammen, fra styrkens hovedkvarter på Flyvestation Aalborg.

- Det er jo sådan en eller anden form for magtesløshed og selvfølgelig en kæmpe stor sorg, og vores tanker går til de pårørende og de soldater, der stadig er dernede og skal løfte opgaven, siger han.

Indtil videre har 43 danske soldater mistet livet under krigen i Afghanistan, og opgaven er risikofyldt, pointerer Claus Wammen. Både for jægere og almindelige soldater.

- Det er en højrisiko-zone. Vi er dernede for at løse en opgave, og den er farlig både for os og for afghanerne. Det viser nattens hændelser også. Efter hver operation, vi har været på, så evaluerer vi, og jeg kan ikke afvise, at der er nogle ting, som vi vil kigge på nu, siger Jægerkorpsets chef.

Det er endnu ikke sikkert, hvornår den faldne soldats kiste kommer hjem. Og lige nu fordøjer Flyvestation Aalborg også stadig tabet af en af deres kammerater.

- Det er bare vanvittigt meningsløst, siger Claus Wammen.  

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.