Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Drabstiltalt hørte kranie knage: Jeg råbte stop syv gange

42-årig erkender vold med baseballbat mod 20-årig skagbo, der havde solgt stærkt bedøvelsesmiddel til nevø.

En 20-årig skagbo blev 16. januar fundet ilde tilredt i sin lejlighed i Skagen. Han var blevet tæsket med baseballbat, håndvægte og vægtstænger og stukket med knive i ryggen. To dage senere døde han af sine kvæstelser. Det retlige efterspil er fredag indledt ved Retten i Hjørring. Colourbox
En 20-årig skagbo blev 16. januar fundet ilde tilredt i sin lejlighed i Skagen. Han var blevet tæsket med baseballbat, håndvægte og vægtstænger og stukket med knive i ryggen. To dage senere døde han af sine kvæstelser. Det retlige efterspil er fredag indledt ved Retten i Hjørring. Colourbox

Hjørring. En 19-årig mand fra Skagen blev lammet i benene efter at have indtaget ketamin - et middel, der blandt andet bruges til at bedøve heste med.

Det var angiveligt årsagen til, at tre mænd mødte op om aftenen 16. januar hos en 20-årig mand, der havde solgt stoffet.

De ville give ham en lærestreg, men straffeaktionen gik tilsyneladende over gevind.

Det forklarer en 42-årig mand, da han fredag afgiver forklaring i sagen ved Retten i Hjørring.

- Jeg hørte, hans kranie knage mindst en gang og råbte stop, stop, forklarer manden, der er onkel til den 19-årige, der havde indtaget bedøvelsesmidlet kort forinden.

Den 42-årige er tiltalt for - sammen med tre andre mænd - at have dræbt den 20-årige mand.

Offeret blev fundet bevidstløs i sin lejlighed på Skagavej i Skagen om aftenen 16. januar.

Det var beboere i opgangen, der havde slået alarm til politiet, efter at de havde hørt tumult fra lejligheden.

Offeret var ilde tilredt og var blevet slået i hovedet med et baseballbat, håndvægte og vægtstænger. Desuden var han blevet stukket i ryggen med en køkkenkniv, en lommekniv og en saks.

Han blev med lægehelikopter fløjet til Aalborg Universitetshospital, men hans liv stod ikke til at redde. To dage senere blev han erklæret hjernedød.

Den 42-årige erkender, at han slog offeret flere gange med et baseballbat. En medgerningsmand greb en hjulnøgle og slog løs, selv om den 42-årige ifølge sin egen forklaring råbte stop syv gange.

De forlod herefter stedet, men to af mændene på 28 og 29 år vendte tilbage for at "gøre arbejdet færdigt", fortæller den 42-årige.

Han udpeger således de to medtiltalte som hovedansvarlige for drabet.

Men han erkender også sin egen rolle.

- Selvfølgelig skal jeg straffes for at have slået ham med battet. Men det var ikke min hensigt, at han skulle slås ihjel. Han var en god dreng. Jeg kunne godt lide ham, siger den 42-årige.

En af de tre andre medtiltalte erkender medvirken til vold, mens de to andre nægter sig skyldige.

Anklager Peter Rask mener, at den 42-årige mand er så farlig, at han skal idømmes forvaring - en sanktion på ubestemt tid.

De øvrige tre tiltalte kræves idømt almindelig fængselsstraf.

Der ventes dom i sagen til januar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.