Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Drabsforsøg på hustruen skyldtes spilafhængighed

Under grundlovsforhøret af en 68-årig mand sigtet for at ville slå sin kone ihjel, kom det frem, at han havde spillet store dele af parrets økonomi op.

Det var ludomani, der drev en 68-årig mand fra Veflinge på Nordfyn til drabsforsøg på sin kone tirsdag. Det forklarede han ifølge bt.dk i grundlovsforhøret ved Retten i Odense knap et døgn senere, hvor han erkendte forbrydelsen og uddybede, at han ikke kunne bære, at konen skulle leve med skammen over ham. Han er nu varetægtsfængslet.

Den følelsesladede mand, der er folkepensionist, fortalte, at spilleautomater både for år tilbage og gennem det seneste år havde slugt en betydelig del af parrets fælles økonomi.

- Jeg går til svømning om mandagen. Så når jeg tog af sted, sad jeg så der bagefter og spillede på spilleautomat og hyggede mig med det. Men jeg har kun gjort det om mandagen, fortalte han ifølge bt.dk.

Da han blev bedt om at beskrive tiden op til drabsforsøget, kunne han i første omgang ikke forklare sig, men det kom lidt efter lidt frem.

- Min kone havde været i bad og var gået op for at ordne hår. Så gik jeg selv i bad, og mens jeg stod der under bruseren, besluttede jeg at slå hende ihjel. For jeg kunne ikke mere bære, at hun skulle leve med skammen over mig. Jeg er bare et fjols. Så jeg gik direkte op i køkkenet, hentede den store køkkenkniv og gik ud til hende. Det eneste jeg sagde, var: Jeg har bedraget dig. Jeg holdt hende bagfra med venstre hånd og snittede hendes hals med kniven med den højre, beskrev han detaljeret ifølge bt.dk.

Konen, der er jævnaldrende med ham, fik dog standset dramaet, da hun mindede ham om børnebørnene. Herefter lagde han kniven og ringede i stedet til 112.

Da ambulancen ankom til hjemmet, var konen ifølge bt.dk ilde tilredt med et langt tværgående snit i halsen fra den køkkenkniv, som manden havde brugt.

Alligevel kunne hun selv gå ud af huset, og hun er nu uden for livsfare.

Den 68-årige sidder i varetægt indtil 26. februar, han skal gennem en mentalundersøgelse, og han skal modtage behandling for sin spilafhængighed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.