Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Drab med filetkniv sender 45-årig kvinde 11 år i fængsel

Et turbulent forhold endte med, at en kvinde dræbte sin ekskæreste med kniv. Nu er hun idømt 11 års fængsel.

Østre Landsret har idømt en 45-årig kvinde 11 års fængsel for drabet på hendes samlever. Det er et år mere, end hun fik i byretten. Arkivfoto. Free/Rune Øgendahl, Ritzau
Østre Landsret har idømt en 45-årig kvinde 11 års fængsel for drabet på hendes samlever. Det er et år mere, end hun fik i byretten. Arkivfoto. Free/Rune Øgendahl, Ritzau

Et langvarigt, turbulent bekendtskab kulminerede, da en 45-årig kvinde i begyndelsen af april sidste år stak sin ekskæreste med en køkkenkniv.

Den to år ældre mand døde få dage senere af sine kvæstelser.

Onsdag har Østre Landsret idømt kvinden, Joy Jacobsen, 11 års fængsel for drabet, som fandt sted i Fredensborg. Det er et år mere end Retten i Helsingør i november fandt passende.

Under retssagen har både den tiltalte og andre vidner forklaret, at manden ofte opførte sig aggressivt og voldeligt, når han var vred og fuld.

Joy Jacobsen har forklaret, at hun stak manden med en filetkniv i selvforsvar.

Den forklaring godtog retten imidlertid ikke.

Da sagen blev behandlet i byretten fremhævede nævningetinget blandt andet kvindens rolige stemmeføring og ordvalg, da hun ringede til alarmcentralen efter den voldsomme episode.

Derudover lagde retten vægt på, at hun på vej til politistationen forklarede, at hun var træt af mandens voldelige optræden, når han var fuld.

Angiveligt havde hendes ekskæreste givet hende "en flad" og kaldt hende "en fed so" forud for overfaldet.

Selv om landsretten hævede straffen i forhold til byretten fik Joy Jacobsen stadig en slags rabat. Drab straffes nemlig som udgangspunkt med 12 års fængsel.

Ifølge byretten måtte knivstikkeriet opfattes som en kulmination på et turbulent forhold, hvor manden flere gange udsatte Joy Jacobsen for vold og alvorlige trusler, når han var påvirket af alkohol.

Desuden fremhævede Retten i Helsingør i sin tid, at kvinden umiddelbart efter knivstikkeriet tilkaldte hjælp ved at ringe til alarmcentralen. På den måde forsøgte hun altså at genoprette den skade, hun var skyld i.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.