Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DR-næstformand: Man blander TV Avisen med Matador

Der er ingen grund til at dramatisere virkeligheden, sådan som et produktionsselskab gjorde foran Retten i Hjørring med en arrangeret demonstration. Den er spændende nok, som den er, siger DRs næstformand, Ole Hyltoft.

Ole Hyltoft: Virkeligheden er dramatisk nok, som den er.
Ole Hyltoft: Virkeligheden er dramatisk nok, som den er.

- Det er grundlæggende forkert, at man blander TV Avisen med Matador.

Det siger Danmarks Radios næstformand Ole Hyltoft som kommentar til den verserende sag, hvor optagelser med en arrangeret demonstration foran Retten i Hjørring har sået tvivl om TV Avisens troværdighed.

- Man blander virkelighed med fiktion, og det hører altså ikke hjemme i TV Avisen, siger Ole Hyltoft.

Bestyrelsen for Danmarks Radio har bedt om en redegørelse af forløbet op til, at billederne blev bragt i Update og TV Avisen torsdag. Lørdag sagde produktionsselskabet Larm Film, der stod bag den arrangerede demonstration som led i TV-optagelser til et dokumentarprogram til DR om finanskrisen, at reporterholdet var informeret om, at demonstranterne var blevet fragtet til stedet på foranledning af produktionsselskabet.

- Jeg kan ikke umiddelbart vurdere forløbet. Det kan jo godt tænkes, at journalisten på stedet ikke har kunnet gennemskue, hvad produktionsselskabet havde gang i. Men ledelsen i DR burde jo have vidst det. Tilbage står, at man aldrig må blande TV Avisen og Matador sammen. Man skal holde virkelighed og drama adskilt, og det har man ikke gjort her, siger Ole Hyltoft.

Han finder det meget »tvivlsomt«, at man kan bruge arrangerede optagelser i dokumentarudsendelser.

- Jeg ved godt, der er nogle dokumentarister, der mener, man kan benytte sig af den slags virkemidler. Men jeg synes, man skal holde snot for sig og skæg for sig. Virkeligheden er spændende nok, som den er, man behøver ikke dramatisere den, siger Ole Hyltoft.

Han mener, at der er en generel tendens til, at TV-medier blander genrerne.

- Det gælder ikke bare DR, men også eksempelvis TV2. Men DR skal gøre sig ekstra umage, fordi vi er en public service-institution betalt af skatteyderne. Derfor bør standarderne på alle måder være højere i DR, siger Ole Hyltoft.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.