Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DR delte gratis cigaretter ud på gymnasium

DR3s kommende satireprogram »Absurdistan« har skabt vrede på Gefion Gymnasium i København.

Gymnasium føler sig ført bag lyset af satire-program.
Gymnasium føler sig ført bag lyset af satire-program.

Metoderne bag DR3-programmet »Absurdistan« får en hård medfart allerede inden TV-kanalen overhovedet er gået i luften.

DR fik ifølge eb.dk lov til at filme et indslag til det kommende satireprogram på Gefion Gymnasium under påskud af, at den frivillige organisation rygeoplysning.dk skulle give et foredrag om konsekvenserne ved rygning.

Men i stedet gik komikeren Jesper Juhl på scenen og opfordrede eleverne til at ryge så meget som muligt, hvorefter der blev delt gratis cigaretter ud.

- Vi sagde ja til henvendelsen fra rygeoplysning.dk, da vi lige har haft en drøftelse om, at vi skulle lave noget for eleverne om rygestop osv. Men da de så kommer, er det helt igennem et ironisk foredrag, de laver. Konteksten er et satireprogram på DR, og det bliver vi sure over. Vi kendte ikke præmissen, og det, synes vi ikke, er okay, siger Gefion Gymnasiums rektor, Birgitte Vedersø, til eb.dk.

Rektoren har nu sendt en klage til DR og understreger, at optrinnet formentlig ikke var blevet til noget, hvis hun havde fået at vide, hvad der egentlig skulle ske.

- Jeg tror ikke, at jeg ville have sagt ja, da det blandt andet sluttede med gratis uddeling af cigaretter, og i og med at vi har en rygelovgivning, som siger, at man ikke må ryge på ungdomsinstitutioner eller udenfor, så er det ikke i orden, siger Birgitte Vedersø.

Absurdistans redaktør, Anders Thomsen, siger, det er meget normalt, at folkene bag satireprogrammer ikke fortæller, hvad de har i sinde.

- Når man laver satireprogrammer, kan det være en fordel ikke at afsløre det før bagefter, som vi også gjorde her. De siger så, at det ikke er okay, at vi bringer det, og så gør vi ikke det, siger Anders Thomsen til eb.dk.

Han beklager, at Gefion Gymnasium ikke føler sig ordentlig behandlet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.