Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Domstol: Ok at kalde landmænd for miljøsyndere

Det var helt i orden, da direktøren for Danmarks Naturfredningsforening i 2010 sagde, at landbrugets sprøjtegifte var skyld i nedlæggelsen af hundredvis af drikkevandsboringer.

Det var lovligt, da René la Cour Sell som direktør for Danmarks Naturfredningsforening (DN) i 2010 sagde, at landmænds forurening var skyld i, at det havde været nødvendigt at lukke flere hundrede danske drikkevandsboringer.

Det fastslog Retten i Roskilde mandag, hvor René la Cour Sell blev frikendt for injurier i sagen, som organisationen Bæredygtigt Landbrug har anlagt.

- Dommen er en kæmpe sejr både for os som forening, for miljøsagen og for ytringsfriheden, siger Michael Vendelbo, der er jurist og vicedirektør i DN.

- Det er afgørende, at vi som samfund kan have en åben debat om landbrugets miljøbelastning, og at man som debattør ikke behøver at bekymre sig om, hvorvidt man nu ender med at blive slæbt for retten, hvis man siger noget, som krænker landbrugets ære, siger han.

Sagen begyndte i 2010, hvor René la Cour Sell gav et interview til Landbrugsavisen:

- Der er lukket 400 drikkevandsboringer de senere år - eller måske er det 300 - på grund af landbrugets sprøjtegifte, sagde han blandt andet.

Bæredygtigt Landbrug bad efterfølgende René la Cour Sell om at trække udtalelsen tilbage, men det afviste han. Organisationen anlagde sag, og selv om René la Cour Sell i foråret 2012 forlod direktørposten i DN, fastholdt Bæredygtigt Landbrug sagen.

Organisationen er utilfreds med mandagens byretsdom, som nu ankes:

- Det vil vi ikke have siddende på os i landbruget, så vi anker dommen, siger direktør Vagn Lundsteen til avisen Effektivt Landbrug.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.