Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dommere fængsler 68-årig i sag om udbytteskat

Østre Landsret lader sig ikke overbevise om, at det er forsvarligt at løslade tidligere ansat i Skat.

En tidligere ansat i Skat skal blive i sin fængselscelle. Østre Landsret har onsdag eftermiddag stadfæstet en kendelse fra Retten i Lyngby om varetægtsfængsling af den 68-årige mand.

Han beskyldes for bedrageri mod det offentlige, da han sørgede for uberettiget udbetaling af 37 millioner kroner i refusion for udbytteskat. Også skatteunddragelse og bestikkelse sigter Bagmandspolitiet ham for.

Manden, der bor i Helsingborg, nægter sig skyldig. Siden 27. maj i år har han været varetægtsfængslet.

De mange penge havnede via banker i Litauen og en østat i Caribien hos den 68-åriges kammerat, der boede i USA. Denne mand har siddet fængslet siden 23. maj.

Forsvareren for den 68-årige, advokat Lars Henriksen, siger, at han vil forsøge at komme videre til Højesteret. Det kræver dog en tilladelse fra Procesbevillingsnævnet.

I stedet for fængsling burde en deponering af pas og andre identitetspapirer være tilstrækkeligt, mener advokaten.

Der er ikke grund til at tro, at den 68-årige S. vil stikke af fra den kommende straffesag, eller at han vil påvirke andre og dermed ødelægge opklaringsarbejdet, lyder det.

»I hvert fald siden juni 2016 har han haft alle muligheder for at flygte og for at påvirke efterforskningen, men det er ikke foregået,« har Lars Henriksen sagt.

Det var sidste sommer, at S. blev afhørt af Bagmandspolitiet om de 37 millioner kroner. Men først 26. maj i år blev han altså anholdt i Helsingborg og senere samme dag overgivet af svensk politi til danske betjente ved Circle K-benzinstationen ved Københavns Lufthavn.

Omvendt har Bagmandspolitiet argumenteret for fortsat fængsling.

»Mængden af beviser er overvældende,« sagde specialanklager Stig Fleischer onsdag formiddag.

Han har bedt landsretten om at fastslå, at der ikke kun er en begrundet mistanke. Den er ovenikøbet særligt bestyrket, og fængsling skal derfor også ske af hensyn til folks retsfølelse, lød det.

»Det er så groft, at skatteydernes penge blev behandlet på den måde, og at man tilgodeser sin gode ven med 37 millioner kroner. Det er så stødende, at hensynet til retshåndhævelsen taler for en fortsat fængsling,« sagde Stig Fleischer.

Landsrettens begrundelse kendes dog ikke onsdag eftermiddag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.