Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dommer i terrorsag vil høre beviser for lukkede døre

Offentligheden må endnu ikke få kendskab til detaljerne i en sag, hvor 16-årig pige sidder varetægtsfængslet i en sag om terror.

I Kundby-sagen er en ung pige og en ung mand tiltalt for terror. Onsdag er de for retten i Holbæk.
I Kundby-sagen er en ung pige og en ung mand tiltalt for terror. Onsdag er de for retten i Holbæk.

På femte måned bliver dørene holdt lukkede for offentligheden i den såkaldte Kundbysag, hvor en 16-årig pige er sigtet efter terrorparagraffen.

Det har dommer Anette Rahr Codam besluttet onsdag, hvor hun i Retten i Holbæk endnu engang skal tage stilling til, om der er tilstrækkeligt grundlag for at forlænge varetægtsfængslingen.

En 24-årig mand er også fængslet og sigtet for medvirken til pigens planer, som ifølge sigtelsen var at angribe den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle med hjemmelavede bomber.

Pigen blev anholdt i januar, hvorefter manden meldte sig selv. Begge nægter sig skyldige.

Lige siden har dørene været lukkede ved de retsmøder, hvor det vurderes, om der er grundlag for at holde de to bag lås og slå.

Anklager Kristian Kirk begyndte retsmødet onsdag med at sige, at "der ikke overraskende ligger en begæring om dørlukning".

Han henviste til sagens meget alvorlige karakter og hensynet til efterforskningen, som ville kunne forstyrres på afgørende vis, hvis vidner og andre fik kendskab til sagens beviser og detaljer. Det ville nemlig give dem lejlighed til at påvirke sagen.

- Jeg vil i dag komme med detaljerede oplysninger om sagen og dens videre forløb. Oplysningerne ville kunne skade sagen, hvis de blev offentliggjort, siger Kristian Kirk.

- Pressen vil på et senere tidspunkt få lejlighed til at få indblik i sagen, hvis den munder ud i en hovedforhandling i retten, siger han.

Med det mener han, at anklagemyndigheden, når efterforskningen er slut, skal vurdere, om der er grundlag for at rejse tiltalte mod de to sigtede. Er der det, skal sagen behandles for åbne døre som en straffesag i byretten.

Selv om pressen onsdag protesterede mod dørlukningen, besluttede dommer Anette Rahr Codam at lukke dørene.

- Jeg har ikke ændret opfattelse af, hvorvidt dørene skal lukkes eller ikke lukkes. Derfor vil kendelsen gå ud på, at dørene lukkes, siger dommer Anette Rahr Codam.

Det er først beviserne mod den 24-årige mand, der skal vurderes i retten onsdag. Herefter kommer turen til den 16-årige pige.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.