Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dom: Søstre skal have erstatning fra kommune i misbrugssag

I årevis blev søskende misbrugt af deres plejefar. Onsdag blev Slagelse Kommune dømt til at betale erstatning.

Slagelse kommune er af Østra Landsret blevet dømt til at betale erstatning til tre søstre.
Slagelse kommune er af Østra Landsret blevet dømt til at betale erstatning til tre søstre.

Tre søstre får hver 100.000 kroner i erstatning fra Slagelse Kommune i sag om misbrug.

Sådan lyder dommen ved Østre Landsret i en principiel sag, hvor en søskendeflok har sagsøgt kommunen, efter de gennem en årrække blev udsat for overgreb i det hjem, hvor de var i familiepleje.

De tre kvinder, der nu er i 20'erne, mener, at kommunen svigtede dem, da de blev udsat for overgreb af deres plejefar, og at kommunen ignorerede alle advarsler. Den vurdering er retten enig i.

Kommunen har svigtet, fremgår i dommen. Kommunen burde havde opdaget og forhindret overgrebene, som søskendeflokken blev udsat i hjemmet, hvor de boede fra 1999 til 2005 uden for Skælskør.

Søstrene blev placeret i plejehjem i februar 1999, da de var mellem fire og otte år. Her blev de udsat for vold og seksuelt misbrug.

Løbende blev Skælskør Kommune, som først havde sagen, og senere Slagelse Kommune, underrettet om, at noget var noget galt i plejefamilien.

I 2008 blev plejefaren dømt for vold og overgreb. Dommen blev senere stadfæstet i landsretten.

Søstrene kom i pleje, efter at deres far i efteråret 1997 slog moren ihjel med en kniv og gravede hende. Begge forældre havde palæstinensisk baggrund.

Sagen bliver anset som principiel og er derfor begyndt direkte i landsretten uden at runde byretten. Dommen forventes at få afgørende betydning for lignende sager i fremtiden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.