Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dom: Falsk anklage om pædofili er en arbejdsulykke

Ankestyrelsen har i en ny principafgørelse afgjort, at en falsk anklage om pædofili er så stor en psykisk belastning, at den skal behandles som en arbejdsulykke.

Det medfører ofte længerevarende sygdom eller stress for de pædagoger, der bliver uretmæssigt anklaget for at have krænket børn, og derfor har man i Ankestyrelsen nu slået fast, at en sådan falsk anklage skal sidestilles med en arbejdsulykke som chikane og trusler, skriver avisen.dk.

Afgørelsen er et vigtigt signal, mener Henning Pedersen, formand i pædagogernes landsforbund BUPL.

- Det er en understregning af, at en uberettiget anklage eller mistanke har meget alvorlige konsekvenser. Det kan forfølge dig resten af dit liv, siger Henning Pedersen til avisen.dk.

I sagen fra Ankestyrelsen, som har vist sig at få principiel betydning, fik en mandlig ansat psykiske problemer, efter at han i 2010 blev anklaget for at have misbrugt en pige i en institution

- Det er signal om, at en uberettiget anklage for seksuelt overgreb er en alvorlig psykisk belastning, der muligvis kan være en arbejdsskade, hvis der opstår psykiske symptomer i sammenhæng med hændelse, siger ankechef Lise Beder fra Ankestyrelsen til avisen.dk.

Manden havde i første omgang fået sin sag afvist af Arbejdsskadestyrelsen, men den nye afgørelse fra Ankestyrelsen, som får afgørende betydning i fremtidige sager, betyder, at Arbejdsskadestyrelsen skal genoptage sagen i forbindelse med godtgørelse og erstatning, lyder det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.