Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Døgninstitution plaget af trusler, vold og påsat brand

Trusler, vold og ildspåsættelser. Sådan ser hverdagen ud for de handicappede beboere på institutionen Gårdene i Paderup ved Randers.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Det er en institution med 16 handicappede beboere, hvoraf nogle er dømt for kriminalitet. Det oplyser DR Østjylland.

Socialtilsynet har givet stedet fem påbud for dårligt arbejdsmiljø, som skal forbedres inden udgangen af måneden. Beboerne fortæller blandt andet om tyveri, trusler, og at en beboer sætter ild til il sofaer, puder og dyner. Det viser en aktindsigt.

Gårdene er langt fra det eneste sted, der er problemer.

Sidste år besøgte Arbejdstilsynet 88 gange døgninstitutioner, hvor beboere havde fysisk handicap. På hvert niende tilsyn var der påbud på grund af vold og trusler.

Når det drejer sig om døgninstitutioner med psykiske handicap, blev der registreret vold eller trusler ved hvert femte besøg.

På Gårdene i Paderup er det især én beboer, der volder problemer. Ifølge områdeleder Hilde Holst er manden blevet politianmeldt 14 gange blandt for vold og tyverier. Han bliver ikke smidt ud af institutionen, men mandsopdækket fremover.

- Det kan være, der skal flere medarbejdere på, eller at han skal skærmes bedre, siger Hilde Holst til DR Østjylland.

Derudover vil personalet komme mere rundt på institutionens afdelinger og værksteder for at skabe ro. Samtidig skal beboerne have hurtigere mulighed for at tilkalde hjælp.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.