Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Døde køer kan have krydset Kielerkanalen

Dansk politi vil nu kontakte tyske kolleger for at finde frem til et skib, der sejlede over Kielerkanalen mellem jul og nytår med kreaturer i flere etager.

Sagen om de foreløbig tre døde køer, der er skyllet i land tre steder i Danmark, er endnu uopklaret.

Men nu er et nyt spor muligvis dukket op, skriver Politiken.

Nakskov Politi har fået en henvendelse fra en dansker, en passioneret skibsspotter, der mellem jul og nytår tilbragte flere dage ved Kielerkanalen.

»Her bemærker han et stort skib, hvorpå der er en last af køer, der står stablet i to-tre etager på dækket. Skibet fortsætter med sin last ud i Østersøen,« siger vicepolitikommissær Boje Jørgensen, Nakskov Lokalpoliti, til politiken.dk.

Tre sortbrogede køer med sammenbundne bagben er indtil videre drevet i land i Danmark henholdsvis ved Glænø Strand, Skælsskør og Rødbyhavn. Også i Sverige er flere kører drevet i land.

Politiet har en teori om, at et skib på vej til Baltikum eller Rusland har dumpet kreaturerne i vandet, efter at de er døde under transporten.

Selskabet United Canal Agency administrerer trafikken på Kielerkanalen og oplyser til Politiken, at »et par« skibe med dyretransporter passerede Kielerkanalen i perioden fra 27. december til 1. januar.

Nakskov Politi agter ifølge Politiken at henvende sig til det tyske politi med henblik på at finde skibet, men ifølge vicepolitikommissær Boje Jørgensen kan det blive svært at retsforfølge miljøsynderen.

»Det kan godt blive ret svært at bevise, hvis et skib har smidt køerne over bord. På et tidspunkt må vi også overveje, hvor mange resurser vi kan bruge på opgaven, men nu ser vi, hvor langt vi kan komme«, siger Boje Jørgensen til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.