Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dobbeltmorder kendt skyldig for anden gang

Vincent Smith skyldig i dobbeltdrabet i Tusindårsskoven.

ARKIV. Dommere og nævninge ved Østre Landsret er enige om at kende Vincent Smith skyldig i drab på ægtepar.
ARKIV. Dommere og nævninge ved Østre Landsret er enige om at kende Vincent Smith skyldig i drab på ægtepar.

Nævningene og de tre juridiske dommere ved Østre Landsret har dømt den 39-årige førtidspensionist Vincent Smith skyldig i det makabre dobbeltdrab i Tusindårsskoven i Sanderum ved Odense, skriver BT.dk

Ægteparret, økonomichef Heidi Nielsen, 49, og kirurgisk overlæge Bjarne Johansen, 53, blev brutalt mejet ned med byger af skud fra en Husqvarna maskinpistol under en aftentur den 13. april i fjor. 

Deres gennemhullede lig blev fundet dagen efter i skovbrynet af en hundelufter.

Retten i Odense idømte allerede i foråret Vincent Smith livstid for dobbeltdrabet, og nu er et nævningeting ved landsretten altså også kommet frem til, at han er manden, der stod bag den vanvittige og uforståelige handling.

Vincent Smith, der ligesom det dræbte ægtepar boede tæt ved Tusindårsskoven i Sanderum, har hele tiden nægtet sig skyldig. Ingen har tilsyneladende set selve drabene, men en lang række beviser og indicier peger på den 39-årige fynbo som gerningsmanden - bl.a. dna-spor, fingeraftryk, vidnebeskrivelser og koblingen til gerningsvåbnet.

Mens skyldsspørgsmålet nu er afklaret i Østre Landsret, er der endnu ikke taget stilling til strafudmålingen. Det ventes der først en afgørelse fredag.

Vincent Smith hed oprindelig Per Henrik Halslev, men han tog navneforandring, mens sagen var under forberedelse hos Statsadvokaten.

Han var alene om drabene, men hans 36-årige lillebror Michael Martinsen er tiltalt i samme sag. Anklagerne mod ham går blandt andet på, at han dels var i besiddelse af gerningsvåbnet, dels var med til at bortskaffe det dagen efter drabene.

Maskinpistolen, der er en model fra 1930’erne og som blev brugt under 2. Verdenskrig, blev tre måneder efter dobbeltdrabet fundet på bunden af den mudrede Langesø nordvest for Odense.

Michael Martinsen blev i byretten idømt to års fængsel. Også han er fredag formiddag blevet dømt skyldig ved landsretten, selvom han har hele tiden nægtet sig skyldig i de tungeste anklagepunkter. 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.