Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dobbelt skybrud ramte Vejle i våd start på weekenden

Falck har modtaget cirka 50 anmeldelser om vandskader efter fredagens uvejr, der var værst i Vejle og Kolding.

Der faldt så meget regn i Vejle fredag, at der opstod et såkaldt dobbelt skybrud, oplyser DMI. (Arkivfoto) Scanpix/Claus Fisker
Der faldt så meget regn i Vejle fredag, at der opstod et såkaldt dobbelt skybrud, oplyser DMI. (Arkivfoto) Scanpix/Claus Fisker

Det har været en våd start på weekenden, hvor store dele af landet har oplevet kraftige mængder regn.

Særligt jyderne blev udsat for dråber, hvor Vejle har været hårdest ramt. Her opstod der et såkaldt dobbelt skybrud, fortæller Thyge Rasmussen, vagthavende hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Falder der 15 millimeter på en halv time, er der skybrud. Men der faldt faktisk dobbelt så meget. Det var ret så voldsomt, siger han.

Vejrfænomenet "dobbelt skybrud" opstår hvert år lokalt, fortæller Thyge Rasmussen.

De store nedbørsmængder lå generelt mellem 20 og 40 millimeter, mens Vejle modtog op til 60 millimeter vand på få timer.

Men trods uvejret har Falck lørdag morgen kun registreret omkring 50 vandskader, oplyser Morten Jeppesen, kommunikationsdirektør hos Falck.

- Det har været værst i området ved Vejle og Kolding, men det har faktisk ikke været slemt eller voldsomt.

- I Falcks historie er der eksempler på mange hundrede vandskader, så det er faktisk ganske udramatisk, siger Morten Jeppesen.

Uvejret rykkede sig op gennem Jylland i et bredt bælte og over Fyn.

Det er dog kun ved Hobro og Vejle, at der er faldet over 50 millimeter, viser DMI's målinger.

Ifølge Morten Jeppesen modtog Falck de fleste meldinger om vandskader fra Vejle, Kolding, Give og en lille smule på Fyn.

- Oversvømmelserne varierer fra sted til sted, siger han.

Lørdag er der grund til at ånde lettet op, man kan forvente et ganske pænt vejr, fortæller vagthavende Thyge Rasmussen.

- I dag ser det ganske fint ud. Det bliver næsten tørt alle steder. En lokal byge kan ikke helt udelukkes, men de fleste oplever en fin tørvejrsdag, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.