Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dobbelt så mange trækker på gaden

Der er kommet flere prostituerede. Nye tal viser en fordobling af antallet af gadeprostituerede. Det er der flere grunde til, vurderer iagttagere.

Mens vores skandinaviske naboer laver lovindgreb og forbud mod prostitution, sælger en hastigt voksende gruppe kvinder deres kroppe her i Danmark. En ny opgørelse, som regeringen netop har sendt til FN, vurderer især gadeprostitutionen herhjemme til at være i kraftig vækst. Opgørelsen anslår, at antallet af kvinder, der trækker på gaden i Danmark, er fordoblet på bare fire år. Og vurderingen af det samlede antal prostituerede er steget fra 3.886 til 5.567 – en stigning på hele 43 procent.

»Antallet stiger over årene. Det kan skyldes, at der er kommet flere prostituerede i Danmark eller at de prostituerede, der er i landet, er blevet mere synlige,« siger Mogens Holm Sørensen, konsulent fra Kompetencecentret for Prostitution under Velfærdsministeriet, der står bag tallene.

Værestedet »Reden« på Vesterbro laver hvert år også optællinger over prostituerede. I 2002-2003 talte »Reden« 665 gadeprostituerede, mens tallet for 2006-2007 var oppe på 1.445.

»Alt tyder på, at antallet af prostituerede er steget. Det er i hvert fald det, vi oplever her,« siger lederen af »Reden«, Dorit Otzen.

Årsagerne til stigningen i antallet af prostituerede vurderes forskelligt. Et bud er, at der simpelthen er kommet flere sexkunder, fordi folk har fået flere penge mellem hænderne. Andre mener, at den strammere lovgivning i vores nabolande får flere prostituerede til at søge væk fra f.eks. Sverige og Finland – der har allerede en lovgivning mod prostitution – og Norge – hvor et forbud mod købesex er ved at blive behandlet og klar til at blive indført. I Danmark bliver der dog ikke noget forbud mod prostitution. Dansk Folkeparti har netop besluttet ikke at støtte ideen, og dermed er det udelukket.

Velfærdsminister Karen Jespersen (V) kan ikke komme med nogen konkrete bud på, hvad der skal gøres for de mange prostituerede.

»Når vi skal vurdere handlingsplanen for de prostituerede, vil vi selvfølgelig tage disse tal i betragtning,« siger Karen Jespersen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.