Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dobbelt så mange indvandrere på VUC på ti år

Der er sket en fordobling af indvandrere på VUC på ti år, viser nye tal. Det skyldes et behov for opkvalificering, vurderer formanden for De Danske Sprogcentre.

Dobbelt så mange indvandrere har valgt at tage en uddannelse på VUC på bare ti år, skriver Jyllands-Posten mandag.

Helt præcist er antallet af indvandrere på VUC gået fra 12.615 til 24.049, hvilket betyder, at indvandrerne samlet set udgør 26 procent af deltagerne på VUC.

Poul Neergaard, der er formand for De Danske Sprogcentre, genkender fremgangen på sprogcentrene rundt omkring i landet.

»Mange af dem, der kommer til VUC, og som fylder mere og mere op, er typisk indvandrere, der har boet her i rigtig mange år og deres børn,« siger han og tilføjer, at stigningen også har noget at gøre med, at der er kommet flere indvandrere til Danmark.

Derudover er formanden også overbevist om, at udviklingen skyldes, at der bliver stillet større krav til medarbejderne på de danske arbejdspladser.

»Der bliver større og større krav til, at man skal kunne begå sig godt i forhold til læsning, skrivning og IT-kompetencer på arbejdsmarkedet. Det pres vokser på alle, og det smitter selvfølgelig af på indvandrere,« siger han.

Formanden fortæller, at behovet for opkvalificering især kommer fra folk, der har været på arbejdsmarkedet i mange år.

»Hvis man har været på arbejdsmarkedet i ti, 20 eller 30 år kan man på et tidspunkt godt få brug for at styrke ens skrivekompetencer, hvis man hører til dem, der ikke har en lang videregående uddannelse,« uddyber han.

Hos De Danske Sprogcentre oplever man, at der især er kommet flere indvandrere på FVU, der er en forberedende voksenuddannelse, hvor andelen af indvandrere nu udgør 53 procent af kursisterne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.