Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DNA-profil på fynsk sexkrænker er klar

Politiet på Fyn offentliggør nye spor i sagen om sexovergreb på 11-årig pige.

Fyns Politi har nu fået en DNA-profil på den mand, der stod bag overgrebet på en 11-årig pige fra Øster Skerninge på Fyn 26. oktober – og som formodes at stå bag et tilsvarende overgreb på en tiårig pige fra Refsvindinge onsdag i sidste uge. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er et rigtig vigtigt skridt i efterforskningen. Desværre har vi ikke fundet et match i vores DNA personregister, men det betyder, at vi kan udelukke personer, som vi har DNA på og koncentrere vores efterforskning andre steder, oplyser Henrik Justesen, vicepolitiinspektør hos Fyns Politi og leder af efterforskningen.

Fyns Politi har fået flere end 500 henvendelser i sagen, hvilket har ført til, at politiet indtil videre har talt med omkring 250 vidner. Foreløbig har politiet dog ingen konkrete mistænkte i sagen.

Mandag offentliggør Fyns Politi ligeledes nye spor i sagen om de to overfald. Gerningsmanden har ifølge politiet i begge tilfælde brugt strips til af binde pigernes hænder. Politiet har været i gang med at undersøge, hvor den type strips kan købes – og har ifølge Henrik Justesen godt styr på de oplysninger.

- Det har vi rimeligt godt styr på. Derfor er vi ikke interesserede i henvendelser om, hvor man kan købe farvede strips. Men alligevel anser vi dem ikke for helt almindelige, og derfor håber vi at nogen måske kan pege i retning af gerningsmanden, når vi nu fortæller om dette spor, oplyser Henrik Justesen.

Ifølge begge de to pigers forklaringer kørte gerningsmanden i en ældre bil i en mørk rød nuance, og Fyns Politi vælger nu at offentliggøre endnu en detalje fra den ene af forklaringerne.

- Den ene pige har lagt mærke til, at man kunne kigge igennem nakkestøtten på sædet. Det indikerer for os, at der er tale om en bøjlenakkestøtte, som er ret almindelig i lidt ældre bilmodeller, siger Henrik Justesen.

Ifølge Fyns Politis signalement af gerningsmanden, er han en voksen mand, der er dansktalende, almindelig af højde og almindelig til kraftig af bygning. Han var iført sort/mørk strikhue, sort/mørk bluse, mørkeblå cowboybukser og sorte kondisko. Han var ikke iført en jakke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.