Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DMI: Weekenden byder på lokale snebyger og frostgrader

Lokale slud- og snebyger vil præge vejrbilledet hen over weekenden, hvor nattefrosten bider sig fast.

Bilister får brug for skraberen i den kommende weekend, hvor nattefrosten bider sig fast - især natten til søndag. Free/Colourbox
Bilister får brug for skraberen i den kommende weekend, hvor nattefrosten bider sig fast - især natten til søndag. Free/Colourbox

Vintervejret banker på døren i den kommende weekend, hvor især temperaturerne i nattetimerne vil nå langt under frysepunktet natten til søndag.

Det oplyser Jesper Eriksen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

»Kong vinter kommer på besøg, men det bliver uden den store dramatik,« siger han med henvisning til, at nedbøren vil falde i begrænsede mængder hen over weekenden.

»Nedbøren vil falde som lokale byger, og det kan være som både slud og sne,« siger Jesper Eriksen.

De fleste danskere vil dog opleve fredag som en skyet dag, hvor solen også får lov at kigge frem visse steder.

Temperaturen vil holde sig mellem frysepunktet og fem graders varme, mens vinden i de sydlige og østlige egne vil blive frisk til kuling.

De spredte byger fortsætter natten til lørdag, hvor der også vil blive risiko for rimtåge. Det bliver optakten til en lørdag, hvor danskerne formentlig får mere at se til solen.

»Lørdag vil byde på længere perioder med sol. Der kan dog også falde en lokal snebyge, men det bliver ikke de store nedbørsmængder,« siger Jesper Eriksen.

Temperaturen vil lørdag ligge mellem frysepunktet og fire graders varme.

Nattefrosten bider sig for alvor fast natten til søndag, hvor temperaturerne falder til mellem to og syv graders frost.

»Så hvis man skal til bageren søndag morgen, så er det med at klæde sig varmt på,« siger Jesper Eriksen.

Søndag byder på fortrinsvist tørt vejr og gode solchancer de fleste steder. Først på dagen kan der ligge lokal rimtåge.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.