Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DMI varsler om voldsomt vejr

Arkivfoto: Scanpix 2016
Arkivfoto: Scanpix 2016

Onsdag morgen varsler DMI om voldsomt vejr flere steder i landet, hvor danskerne også kan se frem til forhøjet vandstand og vindstød af stormstyrke.

»I de sidste par døgn har vi meldt ud, at det bliver nogle blæsende dage, vi går i møde - og det holder stik. I de sydlige egne kan det blive stormende kuling og hård vind. Og her er vindstødende af stormstyrke og stærk storm,« oplyser vagthavende meterolog ved DMI, Lars Henriksen.

Det er især det sydlige Danmark, Bornholm og de sydlige kystområder, der kan forvente forhøjet vandstand og stormvinde hen mod onsdag eftermiddag og aften. Her kan vinden blæse helt op til 25-32 meter i sekundet.

»Det, man skal være opmærksom på, er, at den våde jord og mange dages regn kan rive træerne op, som kan blæse omkuld,« fortæller Lars Henriksen. DMI oplyser desuden, at vejret kan medføre, at tagsten blæser ned, grene knækker og træer vælter, hvilket kan forårsage trafikale problemer.

Og vindstød af stormstyrke kan også lukke trafikken på broerne med 'stor sandsynlighed'. Det voldsomme vejr rammer især én del af Danmark onsdag og torsdag.

»Det er den sydlige del af Danmark, som bliver ramt værst. Det starter ved middagstid vestpå og trækker ind over den sydlige del af landet ved eftermiddagstid og varer frem til torsdag morgen, men på Bornholm endnu længere. Her kan det voldsomme vejr med vindstød blive ved frem til torsdag eftermiddag,« forklarer vagthavende ved DMI.

Onsdag og torsdag vil desuden også være præget af en masse regn rundt om i landet, men de nuværende prognoser viser, at det vejrmæssigt kan gå hen og blive bedre op til weekenden.

»Det er lidt grumt vejr i dag, men det bliver mere tilforladeligt de næste par dage,« siger Lars Henriksen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.