Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DMI: Stormen Dagmar er kun en forsmag på lørdagsstormen

Fredagsstormen Dagmar bliver i weekenden efterfulgt af sin storebror, der vil blive kraftigere i flere områder landet over. Vestjyderne skal dog stadig holde godt på hat og briller fredag, hvor vindstød af orkanstyrke vil ramme.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Stormen Dagmar har allerede rusket morgencyklisterne i Jylland godt i gennem, og der er tilmed faldet sne i det nordjyske fredag morgen. Men Dagmar er ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) blot en forsmag på, hvad der venter lørdag, når storebror blæser ind over Danmark.

»I vores nyeste prognoser ser det ud til, at lørdagens stormvejr kan blive endnu kraftigere, end det vi ser fredag, når man kigger på landet som helhed. Hvor Dagmar taber en god del af sin kraft ind over landet, der ser det ud til, at lørdagens blæsevejr holder mere fast i sin kraft. Så områderne med storm og orkanvindstød bliver nok større,« siger vagtchef ved DMI Olaf Mathiasen og fortæller, at DMI sandsynligvis vil navngive lørdagsstormen fredag eftermiddag, når det første stormvarsel for lørdag udsendes. Og det bliver en storm med et drengenavn, der begynder med e, der vil blæse Danmark grundigt i gennem lørdag.

Men lillesøster Dagmar vil stadig sætte sig præg på dele af landet fredag. Særligt i Vestjylland bliver der risiko for farligt vejr.

»Dagmar rammer for alvor den jyske vestkyst tidligt på eftermiddagen. Faktisk er Vestjylland det eneste område, hvor vi forventer fuld storm i middelvind og vindstød helt op til orkanstyrke fra en vestlig retning,« siger Olaf Mathiasen og fortsætter:

»I resten af landet, hvor stormen vil bevæge sig ind over senere på eftermiddagen og først på aftenen, kommer der en hård middelvind eller stormende kuling og vindstød op til stormstyrke,« siger han.

Selv om Dagmar taber pusten, når hun bevæger sig ind over landet, så er der stadig risiko for, at færger bliver aflyst, og broer bliver lukket i løbet af fredagen, ligesom flere veje risikerer at blive ufarbare.

Borgere, der er bor tæt på vandet, skal også holde sig nøje opdateret på vandstanden i deres område. Fredag varsler DMI om forhøjet vandstand ved Vadehavet, og flere områder vil sandsynligvis blive ramt lørdag.

»Fredag er det kun ved Vadehavsområdet, der er risiko for forhøjet vandstand. Lørdag er det stadig usikkert, men det bliver givetvis flere steder. Og det varsel kan strække sig helt til natten til søndag, fordi vinden er længere om at aftage. Men jeg vil gerne slå fast, at det vandstanden ikke kommer op på det niveau, vi så ved Bodil,« siger Olaf Mathiasen.

TV: Stormen Dagmar er på vej ind over Jylland

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.