Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DMI om weekenden: Det bliver en rodet butik med sol og sne

Snebyger, en del sol og lokalt risiko for kuling. Weekendens vejr bliver en blandet fornøjelse, spår DMI.

København. Overordnet set bliver den kommende weekend ganske hæderlig set med meteorologiske briller.

Således kan vi både lørdag og søndag forvente os nogen eller en del sol.

Det lover vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Lars Henriksen.

Der er dog et par men'er, understreger han:

- Der kommer nogle byger rundt omkring, og de vil overvejende være med sne.

Vinden bliver let til frisk fra nordvest og nord. Dog kan vestjyderne få en hård vind og muligvis kuling først på dagen lørdag.

Temperaturen i weekenden vil lande på mellem frysepunktet og tre-fire graders varme.

Ifølge Lars Henriksen er det med at nyde weekendens varmegrader, for i begyndelsen af næste uge forudser DMI, at vi kan få såkaldte isdøgn, hvor temperaturen ligger under frysepunktet hele døgnet rundt.

Men inden vi når så langt, skal vi først igennem fredagen, som den vagthavende meteorolog betegner som "lidt af en rodet butik".

- Der sker en del ting, og det skyldes, at der nede over Tyskland ligger et ret heftigt lavtryk, der nogle steder har givet storm. I forbindelse med det er der en front, som giver noget nedbør i løbet af fredagen til den sydøstlige del af landet, siger han.

- Det nedbør kan nogle steder falde som slud eller tøsne, tilføjer han.

I resten af landet starter fredagen ud med lokale byger, hvorefter det klarer op, så der bliver plads til solen de fleste steder.

Temperaturen fredag vil ligger på mellem frysepunktet og tre graders varme.

- Vinden er også ret bøvlet at beskrive, for den kommer sådan set fra alle retninger fredag og bliver ret frisk især ved Østersøen, siger Lars Henriksen.

Ifølge tal fra DMI er januar vores absolut mest forblæste måned med 30 klassificerede storme siden 1950. Til sammenligning mønstrer november 14 og december 12.

DMI har registreret 84 storme og orkaner siden 1950.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.