Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DMI ændrer prognose om voldsomt vejr - sådan rammer uvejret

Kraftig regn rammer Danmark fra klokken 16 i dag og frem til nattetimerne. Arkivfoto
Kraftig regn rammer Danmark fra klokken 16 i dag og frem til nattetimerne. Arkivfoto

De tunge regnskyer kommer til at skylle hen over Danmark i et hurtigere tempo end først antaget, lyder den seneste forventning fra DMI.

Det voldsomme uvejr, der har fået DMI til at varsle risiko for kraftig regn og torden i de kommende timer, begynder i det sydvestligste hjørne af Danmark. Derefter ruller det i et diagonalt bælte hen over resten af Danmark i timerne frem til midnat.

»Vi forventer, at det starter nu i det sydvestligste hjørne af landet, men vi er usikre på, om der kommer så store regnmængder som først antaget, fordi regnen ser ud til at passere hurtigere. Vi har dog opretholdt vores risikovarsel, da der fortsat kan komme mellem 25 og 35 millimeter på seks timer, som er kriteriet,« fortæller meteorolog ved DMI, Klaus Larsen, til BT.

Omkring klokken 18 forventes regnen af ramme landet i en linje fra Thisted ned over den nordlige del af Fyn og Lolland-Falster.

Kort før midnat har bæltet bevæget sig længere mod nordøst og rammer så Skagen og København. Her forventes nedbørsmængden at være mindst.

»Regnvejret mister lidt af kraften, fordi det er drevet af temperaturforskellene i luften, og de bliver mindre om natten,« siger Klaus Larsen.

Selv hvis regnmængderne bliver mindre end først antaget, kommer der sandsynligvis stadig til at falde mellem 10 og 15 millimeter, lyder det.

Risikoen for skybrud er næsten udelukket, men Klaus Larsen vil dog ikke garantere, at der ikke helt lokalt kan blive tale om de 15 millimeter på under en halv time, som er de officielle krav.

Klaus Larsen fortæller videre, at bornholmerne har størst risiko for at få de største regnmængder, da uvejret ser ud til at standse op over solskinsøen i nattetimerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.