Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DMI advarer om voldsomt vejr - her bliver det værst

Husk regntøjet, før du kører hjemmefra. Der er nemlig masser af vand til os alle sammen torsdag. Især i den sydlige del af landet. (Arkivfoto)
Husk regntøjet, før du kører hjemmefra. Der er nemlig masser af vand til os alle sammen torsdag. Især i den sydlige del af landet. (Arkivfoto)

Regn i stride strømme og masser af lyn og kæmpe tordenbrag. Der er lagt op til en vejrmæssig voldsom dag flere steder i landet.

Bor du i den sydlige del af landet, skal du huske en god, solid paraply eller ditto regnjakke, når du bevæger dig ud i formiddag eller de tidligere eftermidddagstimer.

DMI varsler nemlig om risiko for 'kraftig regn' i den sydlige del af landet. Nærmere bestemt i Syd- og Sønderjylland, på Fyn, i Hedensted, Herning, Ikast-Brande, Trekantsområdet og Ringkøbing Skjern.

»Her kan der komme mellem 25-35 millimeter regn på seks timer,« lyder det fra vagthavende meteorolog Dan Nilsvall på Danmarks Meteorologiske Institut.

Han kan heller ikke udelukke, at bygerne bliver så kraftige, at der lokalt vil være tale om skybrud.

»Det er især i Sønderjylland og på Fyn, at det meste af nedbøren falder. I første omgang begynder det ved ni-tiden, og det skulle være slut igen omkring klokken tre i eftermiddag,« siger meteorologen.

Regnen følges af et godt gedigent tordenvejr, som i de tidlige morgentimer ligger ude over Nordsøen.

»Der er 'en kage' på vej ind over os, og jeg tror, der er mange lyn med. Det kommer til at rumle godt,« siger Dan Nilsvall, som advarer folk mod at opholde sig ude under tordenvejret.

Men også i den øvrige del af landet, bliver vejret en blandet fornøjelse torsdag.

Her kommer der først lidt sol, men så kommer skyerne og i eftermiddag kan der godt falde en byge i ny og næ.

»Vi skal have en varmfront hen over landet, og den kan også i aften og i nat give byger og torden,« lyder det fra Dan Nilsvall.

Den megen regn kan meget vel give problemer for trafikken. Meteorologen opfordrer bilisterne til at sætte farten ned og køre efter forholdene, når de kraftige byger rammer.

Og ikke nok med det. I løbet af aftenen og nattetimerne er der mere vand på vej.

Heller ikke Sankt Hans-aften bliver meget mere opløftende. Her er det så til gengæld sønderjyderne, der får de bedste chancer for at se bål i tørvejr.

»Det bliver en kølig affære fredag med regn og byger. Det bliver ikke en sjov fejring. Det bliver vådt på den forkerte måde,« forudser DMIs vagthavende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.